Zoologisk have på jagt: Abe undsluppet fra sit bur

Af: Mie M.B

|

29/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Man skal ikke nærme sig aben, hvis man ser den, men i stedet kontakte politiet

Mest læste i dag

En japansk makakabe, som er sluppet fra Highland Wildlife Park i Kingussie, Skotland, har sat både parkens personale og de lokale indbyggere i en usædvanlig situation. Den undslupne abe er efter sin flugt i går blevet set i den nærliggende landsby Kincraig, hvor den nysgerrigt udforskede haver og endda tog nødder fra en fuglefoderautomat. Det fortæller GBN.

Parkens personale har nu iværksat en storstilet operation for at indfange den undslupne abe. "Vores velgørenhedsorganisation har oprettet et team, der arbejder på at sikre aben så hurtigt som muligt," udtalte Darren McGarry, leder hos Royal Zoological Society of Scotland (RZSS). Teamet patruljerer landsbyen og er også i forhandlinger med et dronefirma for at assistere i eftersøgningen.

Offentligheden er blevet bedt om ikke at nærme sig aben, hvis de ser den, og i stedet ringe til parken med oplysninger. "Selvom vi ikke forventer, at aben udgør en trussel mod offentligheden eller kæledyr, bør den ikke nærmeres," siger McGarry.

Lokalbefolkningen er også blevet opfordret til at tage forholdsregler for at hjælpe med at lokke aben tilbage til parken. De er blevet bedt om at fjerne al mad, der holdes udenfor, herunder fuglefoderautomater og affaldsspande.

Den japanske makakabe, også kendt som sneaben, er den mest nordlige levende ikke-menneskelige primat og lever normalt i store sociale grupper.

Personalet fra Highland Wildlife Park er fortsat i højt beredskab for at sikre dyrets sikre tilbagevenden.

Anbefalet til dig