Efterlysning: To gerningsmænd mistænkes for at stå bag fire hjemmerøverier på to dage

Efterlysninger
Hjemmerøverne bankede på og udgav sig for at være håndværkere. Foto: Shutterstock
De seneste dage har politiet modtaget fire anmeldelser om hjemmerøverier forskellige steder i København og mistænker, at samme gerningsmænd står bag.

Lige nu læser andre også

Grunden til at Københavns Politi mistænker, at forbydelserne er begået af samme gerningsmænd er, at man i alle fire sager har brugt samme fremgangsmåde, hvor gerningsmand A ringer på døren til en lejlighed og udgiver sig for at være en form for håndværker, der skal tjekke noget – typisk problemer med vand eller el i køkkenet eller på badeværelset.

Gerningsmand A har i flere af sagerne mast sig ind i lejligheden og fastholdt beboeren, imens gerningsmand B er gået ind og har stjålet værdigenstande, inden de begge er forsvundet igen. I en enkelt sag brugte gerningsmændene peberspray mod beboeren i boligen.

Gerningsmand A taler dansk med accent og beskrives som mellem 30-50 år og kraftig af bygning.

Vi opfordrer til, at man som borger er ekstra agtpågivende, hvis fremmede personer banker på og beder om at komme ind i ens hjem.

Hvis de to personer henvender sig, bør man ikke lukke op, men i stedet kontakte alarmcentralen omgående på tlf. 1-1-2. Det oplyser Københavns Politi. 

Anbefalet til dig