Omrejsende kriminelle brød ind hos ældre dame: Nu frigiver politiet deres fotos

12/07/2019

Christian Granhøj Skouboe

En af de to mistænkte. Foto: Nordjyllands Politi
Nordjyllands Politi frigiver nu fotos af to omrejsende kriminelle, der mistænkes for at stå bag indbrud hos ældre dame i Nordjylland.

Mest læste i dag

Den 10. juli 2019 mellem kl. 10.00-10.30 brød en eller flere gerningsmænd ind hos en ældre dame i Birkelse i Vendsyssel, hvorfra de stjal hendes tegnebog, der indeholdt forskellige kort, herunder et dankort. Dette dankort blev efterfølgende anvendt til hævninger i diverse pengeautomater i Aabybro, Brønderslev og Skive, ligesom det er brugt til indkøb af tøj i flere tøjforretninger.

Mistanke retter sig mod omrejsende kriminelle

Nordjyllands Politi frigiver nu billeder af gerningsmændene, og politiet håber, at offentligheden kan hjælpe med at genkende de to mistænkte personer.

Overvågningen af gerningsmændene stammer fra Sport24 i Hjørring, hvor gerningsmændene indfandt sig den 11. juli 2019. 
Lederen af politiets efterforskning, fungerende vicepolitiinspektør Sune Myrup, oplyser, at Nordjyllands Politi har mistanke til, at gerningsmændene er omrejsende kriminelle fra Østeuropa. 

”Og derfor modtager vi gerne oplysninger fra campingpladser og restaurationsbranchen, hvis man har haft de afbildede personer boende som gæster,” pointerer Sune Myrup, der i næste åndedrag understreger, at politiet har efterforsket ganske massivt mod de her gerningsmænd. 

”Men det er desværre ikke lykkedes at identificere dem eller lokalisere det sted, hvor de overnatter. Det er derfor, at vi nu vælger at frigive overvågningsbillederne af de formodede gerningsmænd,” siger Sune Myrup, der håber, at offentligheden bidrager med oplysninger, der hjælper med sagens opklaring. 

I den pågældende sag, hvor den ældre kvinde havde indbrud og fik stjålet bl.a. sit dankort, var man kommet ind via åbne døre eller vinduer. 

”I den seneste periode har vi desværre set en del af den her type indbrud, hvor gerningsmændene skaffer sig adgang via åbentstående vinduer og døre, så vi vil gerne opfordre til, at man husker at lukke og låse døre og vinduer – også når man laver havearbejde eller lignende,” fortæller fungerende vicepolitiinspektør Sune Myrup.  

Gerningsmand A. Foto: Nordjyllands Politi

 

Gerningsmand B. Foto: Nordjyllands Politi

Har man oplysninger om de mistænkte personer, skal man straks kontakte Nordjyllands Politi på telefon: 114.
 

 

 

Anbefalet til dig