Mange er utilfredse: Apple rykker vigtig knap i ny iPhone-opdatering

Elektronik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange frygter, at de nu vil komme til at trykke forkert, når de skal lægge på.

Lige nu læser andre også

Apple har introduceret en ændring i sin seneste iOS 17 beta, som har fået mange til at rynke brynene.

Selvom iPhones har været kendt for deres brugervenlighed og intuitive design, har Apple besluttet at ændre placeringen af "Læg på knappen" i den nyeste beta-version.

I årevis har "Læg på knappen" siddet centralt placeret i bunden af skærmen, hvilket har gjort det nemt for brugere at afslutte opkald. Men i iOS 17 beta 5 er denne knap blevet flyttet til skærmens nederste højre hjørne.

Denne ændring kan virke mindre, men den kan have en stor indvirkning på brugeroplevelsen. Mange frygter, at de nu ved en fejl vil trykke på "Tastatur" eller "Facetime" knapperne i stedet.

Apple har ikke officielt kommenteret på, hvorvidt denne designændring vil blive bibeholdt i den endelige version af iOS 17. Dog er det værd at bemærke, at Apple tidligere har foretaget ændringer i beta-versioner, som ikke blev implementeret i de endelige udgivelser.

Foto: Screenshot

For eksempel blev browserlinjen i Safari flyttet fra toppen til bunden i iOS 15 beta i 2021, men ved udgivelsen blev den flyttet tilbage til sin oprindelige placering.

Ud over denne kontroversielle ændring indeholder iOS 17 beta 5 også andre nye funktioner og forbedringer.

Blandt disse er personaliserede kontaktplakater, live transskriptioner af telefonsvarerbeskeder og video telefonsvarer.

Derudover er der blevet foretaget ændringer i, hvordan automatisk telefonsvarertransskription fungerer, hvilket viser, at Apple tager feedback fra beta-testere alvorligt.

Mens nogle af disse ændringer er blevet positivt modtaget, er det klart, at placeringen af "Læg på knappen" vil være et varmt diskussionsemne blandt Apple-brugere.

Det forbliver at se, om Apple vil fastholde denne ændring i den endelige version af iOS 17, eller om de vil vende tilbage til det design, som millioner af brugere er blevet fortrolige med.

Anbefalet til dig