Autister med nul-fejls-tolerance skal teste software for aalborgvirksomhed

17/09/2018

Henrik Rothenbücher

Foto: Logimatic og Special Minds
Selvom det kan være svært for autister at finde jobs, så har de faktisk nogle fordele, der kan være attraktive. Det har man erfaret hos Logimatic, der har lavet et samarbejde med Special Minds, hvor de nu skal have autister til at teste software

Mest læste i dag

Er man født med autisme, kan det være svært at finde et job. I Danmark er der op mod 30.000 autister, der ikke kan finde en arbejdsplads, men heldigvis findes der løsninger. Det har man erfaret i software- og ingeniørhuset Logimatic, der har valgt at indgå en aftale med Special Minds om at få autistiske konsulenter til at teste deres software.

Konsulenterne hos Special Minds har alle autisme, og det kan faktisk være en fordel, når man skal teste software. Lars F. Riisberg, CEO hos Logimatic fortæller blandt andet, at autisterne fra Special Minds har en nul-fejls-tolerance, hvilket gør dem perfekte til jobbet. De har nogle kompetencer, som de ikke selv kan skaffe.

”Ét møde med Special Minds var nok til at overbevise mig om, at de har gang i noget helt særligt. Ikke alene gør de noget godt for nogle mennesker, som ellers har det svært, men de tilbyder også nogle kompetencer, som vi har svært ved at skaffe,” fortæller Lars F. Riisberg.

Kan levere et produkt på et uset niveau

Aftalen mellem Logimatic og Special Minds kan vise sig at være en ren win-win situation for begge parter, hvor Special Minds får autister i arbejde, mens Logimatic kan forvente at se resultater på et hidtil uset niveau.

"Folk med en autismeprofil har den perfekte profil til software-test, da der er tale om ekstremt detaljeorienterede mennesker med en hurtig og høj læringskurve og med hjerner, der kan holde fokus over lang tid, så de kan levere en vedvarende høj og fejlfri kvalitet. Det passer ofte rigtig godt sammen med udviklingsafdelinger, der så kan fokusere mere på at udvikle. Hvor disse tests nogle gange bliver lavet som en nødvendighed, kan vores medarbejdere løfte den del til et helt uset niveau,” fortæller Theresa Høgenhaug, udviklingschef hos Special Minds.

Hos Logimatic ser også kun lutter fordele i den nye aftale, da deres ansatte nu kan fokusere på at udvikle nyt, i stedet for at skulle bruge tiden på at teste den allerede eksisterende software.

Autisterne fra Special Minds vil typisk arbejde fra deres kontorer i henholdsvis Aarhus og Aalborg, og de vil således ikke fysisk skulle tage plads hos Logimatics kontor.

 

Anbefalet til dig