Dansk rejsebureau går konkurs

29/01/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
En æra er forbi.

Mest læste i dag

Der er ikke nogen, der er i tvivl om, at Danmarks rejsebranchen blev ramt hårdt af corona-pandemien, som satte stort set alle aktiviteter på pause for en stund.

Den dag i dag er flere rejsebureauer stadig mærket af de hårde periode, og det er da heller ikke længe siden, at et dansk rejsebureau måtte dreje nøglen om.

Sådan skriver Avisen.dk via Rejsegarantifonden.

Like2Hike, som er et dansk nicherejsebureau specialiseret i vandreture, er det seneste offer for denne krise. Bureauet, som havde sin base i Gilleleje, blev erklæret konkurs den 20. december efter fem års drift.

Virksomheden, der er kendt for at arrangere vandreture til Spanien og Sverige, er blot et af cirka 60 danske rejsebureauer, der har måttet lukke siden pandemiens udbrud, rapporterer branchemediet standby.dk.

Denne bølge af konkurser inkluderer også Machete Tours Danmark ApS, der gik konkurs i november, og Nyborg Rejser, som gik i konkurs kort før jul i 2022. Ligeledes måtte det større bureau Vacansoleil indgive konkurs i slutningen af september sidste år.

Kunder, der har købt pakkerejser hos Like2Hike, og som nu står over for aflyste rejser på grund af konkursen, opfordres af Rejsegarantifonden til at anmelde deres krav.

"Hvis du havde købt en pakkerejse hos selskabet i den periode, hvor det var registreret i fonden, og rejsen ikke bliver gennemført på grund af konkursen, kan du anmelde dit krav til Rejsegarantifonden", skriver de på egen hjemmeside.

Denne serie af konkurser indikerer dybere problemer i branchen, som har kæmpet med aflyste rejser og lukkede grænser under pandemien.

Selvom rejsebegrænsningerne gradvist er lettet, er efterdønningerne stadig mærkbare i branchen.

Like2Hikes konkurs er et vidnesbyrd om de fortsatte udfordringer, som rejsebureauer står over for i et stadigt foranderligt marked og med en usikker fremtid.

Anbefalet til dig