Fra toværelses til nyt kæmpedomicil: Aarhusiansk sexlegetøjsgigant fylder 10 år

Af: Kasper

|

15/08/2018

Skandinaviens største erotiske webshop er flyttet til nyt Domicil i Højbjerg ved Aarhus.

Mest læste i dag

Når ekskæresterne Mathilde Mackowski og Tonny Andersen fredag den 17. august sparker den erotiske webshop Sinfuls 10-års jubilæumsfest i gang i deres spritnye domicil i Højbjerg ved Aarhus, kan de samtidig gøre status over et årti, der både har budt på succeser, personlige nedture og masser af værdifuld erfaring. Hvad de to iværksættere ikke har tænkt sig, er at drosle ned for ambitionerne. Heller ikke selvom deres virksomhed i dag er et prisbelønnet millionforetagende.

Kærlighedsforhold blev til professionelt parløb

Tilbage i 2008 var det dengang unge par i starten af tyverne på udkig efter en shop, som forhandlede smagfuldt sexlegetøj, der matchede deres krav til holdbarhed og funktionalitet uden at ose af mørk kælder.

“Der fandtes ikke sådan en butik, som vi var på udkig efter. Vi kunne umuligt være de eneste, der manglede et sobert sted at gå hen, og det drømte vi om at gøre noget ved”, fortæller Mathilde Mackowski.

Foto: Tonny Andersen og Mathilde Mackowski

Parret fik ret, og det, der startede som en simpel iværksætteridé udsprunget af en personlig nysgerrighed og undren, blev til et selvstændigt foretagende. Al tid, energi og passion blev lagt i det fælles projekt og endte til sidst med at få kærligheden mellem Mathilde Mackowski og Tonny Andersen til at gå i stykker. Men det blev det professionelle parløb kun stærkere og mere dynamisk af, og i dag driver de to i fællesskab Skandinaviens største erotiske webshop som hinandens bedste venner.

Succes beror på forskellighed

To E-handelspriser og tre Gazelle-statuetter er det blevet til, siden de to entreprenante midtjyder besluttede sig for at revolutionere den erotiske branche og gøre sexlegetøj stilfuldt, stuerent og mainstream.

En stor del af Sinfuls succes bygger ifølge de to stiftere på modet til at tro på en vild idé, benhård arbejdsmoral og jernvilje, når tingene ikke altid går som planlagt.

“Mathilde og jeg har begge to et medfødt fighterinstinkt. Vi giver aldrig op. Heller ikke da  sexlegetøj for en kvart million kroner gik op i flammer under en brand i K.B. Hallen. Hvis vi møder modgang, bliver vi bare stædige og giver den en ekstra skalle”, forklarer Tonny Andersen.

Mathilde Mackowski nikker. Men hemmeligheden bag succesen skal også findes i deres stærke makkerskab og store forskellighed.

“Vi er også helt vildt forskellige, og det er det, der gør os så gode til at drive forretning sammen. Vi supplerer hinanden sindssygt godt. Tonny er strategen og talknuseren, jeg er visionær og eventyrlysten. Vi prioriterer og arbejder forskelligt, men har stor respekt og forståelse for hinandens måde at gøre tingene på”.  

Det professionelle partnerskab har i hvert fald båret frugt. I 2017 blev Sinful kåret som ‘Årets E-ner’ ved FDIHs årlige prisuddeling, og senest løb virksomheden med prisen som ‘Årets Bedste Eksport-case’ i 2018.

Internationale ambitioner

Der er mildest talt langt fra den snævre toværelses i Silkeborg, der de første par år dannede rammer om virksomheden, til det nye knap 4000 kvadratmeter store domicil i Højbjerg ved Aarhus, som Mathilde Mackowski, Tonny Andersen og deres mere end 80 medarbejdere netop er rykket ind i.  

Drømmen om at inspirere og hjælpe folk til et bedre sexliv er den samme, som den var for de unge, daværende kærester i 2008 - vækstpotentialet og visionerne er derimod større end nogensinde før. I dag er Sinful branchens største forhandler af sexlegetøj i Skandinavien med eksport til kunder i både Sverige, Norge og Finland. Alene i 2017 lå den årlige omsætning på over 100 millioner, mens virksomhedens gennemsnitlige procentuelle stigning på eksportmarkederne lå på over 95%. Mere end 55% af Sinfuls samlede omsætning kommer allerede fra udenlandske kunder, men Mathilde Mackowski og Tonny Andersen er langt fra færdige med at ekspandere forretningen.

I marts lancerede Sinful sin europæiske shop og åbnede dermed op for salg og levering til kunder i næsten hele Europa. Den 1. maj tog virksomheden det helt store spring og gik ind på kinesiske marked.

“Vi har fået blod på tanden, og den slags forpligter. Der følger både store forventninger og stort ansvar med, når man udvider forretningen. På Søren Nymarks Vej har vi de optimale rammer for yderligere vækst, og det er herfra, vi hver eneste dag vil kæmpe for at give vores kunder endnu bedre oplevelser og for at gøre Sinful til en endnu vildere arbejdsplads at være en del af”, slutter Tonny Andersen.

Anbefalet til dig