Kæmpe trend: DR-løver slog til med investering på 300.000

26/01/2024

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Der er vækstvitaminer i mikrogrønt, især når det dyrkes vertikalt. Grundlæggeren af Heimdalgaard har fundet opskriften på at skalere produktionen af de spæde, næringsrige grøntsager og viste i seneste afsnit af Løvens Hule, hvordan man kan skabe en forretning med den nye superfood. Både smagsløgene og investeringslysten blev stimuleret hos Morten Larsen og denne sæsons gæsteinvestor Thomas Visti, som sammen plantede en investering på 300.000 kroner i vækstvirksomheden.

Mest læste i dag

Ragnar Dixen er egentlig uddannet elektroingeniør og har arbejdet med sensorer til energiovervågning, men løb sur i programmering og stillesiddende arbejde foran skærmen. Derfor kvittede han i 2021 sit faste job og gjorde drømmen om et lille landbrug til virkelighed.

Denne livsforandrende beslutning har siden båret frugt, og i seneste afsnit af Løvens Hule faldt der endnu en appelsin ned i Ragnar Dixens turban. Selvom omsætningstallene endnu ikke er prangende, lykkedes det ham alligevel at få en investering med hjem og to nye løver ombord i sin virksomhed Heimdalgaard.

Thomas Visti og Morten Larsen slog således til med en investering på 300.000 og fik dermed 10 procent af virksomheden hver, skriver Lange PR i en pressemeddelelse.

Det er ikke snorlige rækker af traditionelle grøntsager, der har gødet jorden for Heimdalgaard, men derimod vertikalt voksende mikrogrønt. Mikrogrønt er unge og spæde planter, der høstes tidligt i deres vækstcyklus, og dermed får man fordelen ved deres intense smag og næringsrige egenskaber. De små, grønne delikatesser er 40 gange mere næringsrige end fuldvoksne grøntsager og betegnes som en superfood, der efterspørges på globalt plan. Det har især gourmetrestauranter fået øjnene op for.

Det er imidlertid en udfordring at skalere produktionen af mikrogrønt, da størstedelen af arbejdsprocesserne er manuelle. Den kode har Ragnar Dixen og Heimdalgaard imidlertid knækket:

"Ud over at dyrke afgrøderne vertikalt er vi lykkedes med at automatisere flere processer og har derved gjort hele produktionsflowet skalerbart. Derudover giver det en klar teknologisk fordel i forhold til vores konkurrenter, at jeg har en baggrund som ingeniør og kigger på produktionssetup’et med tekniske snarere end landmandsfaglige briller. Vores business case er på den måde stærkere, fordi vi fra dag ét har tænkt skalering ind i vores produktion," siger stifter Ragnar Dixen og fortæller, at al indtjening i Heimdalgaard investeres i virksomheden.

Den første vertikale produktion af mikrogrønt så dagens lys i en 40 fods container i 2021. Siden er virksomheden og dens produktion flyttet til nye lokaler, en afdeling af en landsdækkende konkurrent er blevet opkøbt, og Heimdalgaard beskæftiger i dag tre medarbejdere og har en månedlig omsætning på 80.000 kroner.

"Vi er inde i en vækstkurve, og vores ambition er at blive Europas førende producent af mikrogrønt. Der er kæmpe efterspørgsel, og vi har en kvalitetsvare samt en skalerbar produktion," understreger Ragnar Dixen og fortæller, at virksomheden også skal i gang med at dyrke svampe ved siden af produktionen af mikrogrønt.

Også de to nye investorer ser et stort potentiale i Heimdalgaard og markedet for mikrogrønt:

"Mikrogrønt er en kæmpe trend over hele verden. Klimakrisen betyder, at den generelle interesse for vegetabilske fødevarer vokser med raketfart, og samtidig er der et enormt fokus på sunde og næringsrige fødevarer, som smager godt. Mikrogrønt opfylder det hele, så det er helt klart et spændende marked. Heimdalgaard har en innovativ produktionstilgang, som åbner for nogle vækstperspektiver - ikke bare herhjemme, men også i udlandet. Når vi som investorer samtidig mærker en entusiasme og vilje til at lykkes, er det bare om at slå til. Vi glæder os meget til at hjælpe Heimdalgaard videre på rejsen, siger Morten Larsen, der sammen med denne sæsons gæsteinvestor Thomas Visti altså nu ejer 20 procent af Heimdalgaard. Thomas Visti har tidligere stået bag robotsucceserne Universal Robots og MIR og kan dermed bidrage med masser af erfaring inden for teknologi, skalering og internationalisering."

Læs mere om Heimdalgaard på www.heimdalgaard.dk

Anbefalet til dig