Tavsheden brudt: Nordic Waste-ejer kommenterer på jordskredet i Randers

Erhverv
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Nu har en af ejerne endelig kommenteret på sagen.

Mest læste i dag

Nina Østergaard Borris, en af ejerne bag det nu konkursramte Nordic Waste, har endelig kommenteret på sagen om det jordskred, der har skabt kaos i Randers Kommune. 

I et interview med Berlingske sætter hun ord på sin holdning til de økonomiske konsekvenser, som kommunen nu står over for.

Det skriver B.T.

"Jeg synes da heller ikke, at det er fair for børnene i Randers eller Randers' borgere. Det er bare ikke fair," udtaler Nina Østergaard Borris, der også er direktør i USTC, i interviewet.

Nordic Waste, som gik konkurs den 22. januar, kom i centrum, da et jordskred på deres ejendom truede med at forurene Alling Å og  begrave den nærliggende landsby Ølst. 

Randers Kommune står nu med en regning på mellem 468,2 og 663,4 millioner kroner, hvoraf staten har dækket 205 millioner.

På spørgsmålet om, hvorfor ejerfamilien ikke selv bidrager økonomisk, er Nina Østergaard Borris tilbageholdende. 

"Det er lidt en politisk debat, som jeg ikke tror, at jeg vil deltage i," siger hun.

Flere gange under interviewet forsøger Berlingskes journalist at få et klart svar fra Borris, men hun fastholder, at hun ikke har noget at tilføje til debatten om, hvorvidt velhavende familier bør påtage sig et større samfundsansvar.

Trods dette har USTC-koncernen, som ejes af Torben Østergaard Nielsen og hans to døtre, herunder Nina, allerede doneret 50 millioner kroner til borgere i Ølst. 

Ifølge Berlingske er Torben Østergaard Nielsen blandt Danmarks rigeste personer, hvilket kan medvirke til en øget forventning om, at familien bidrager mere substantielt til løsningen af krisen.

Anbefalet til dig