Tøjsælgende webshop: Store piger får ikke bløde pakker til jul

12/12/2018

Kasper

År efter år hører vi historier om, at vi danskere køber julegaver på nettet som aldrig før. Vi hører, at webshops bliver lagt ned af travlhed fra slutningen af november og indtil jul.

Mest læste i dag

Det gælder dog imidlertid ikke samtlige webshops. Hos webshoppen Curvii.dk, der sælger tøj til kurvede kvinder, har julefreden i den grad sænket sig. Igen i år tyder alt på, at december bliver den roligste måned for hele året, hvad angår omsætning.

Danskerne handler på nettet som aldrig før. Hvert eneste år bliver sidste års enorme omsætningsrekorder slået, og andelen af nethandlende danskere stiger og stiger.

I 2017 viste en undersøgelse, udført af Dansk Erhverv, at 2 ud af 3 danskere forventede at købe mindst en julegave via nettet. Med de seneste mange års udvikling i mente er det kun sandsynligt, at antallet i år bliver endnu højere.

December er derfor for mange webshops en gylden omsætningsmåned. Dagene op til jul er for mange præget af travlhed og pres. Derfor oplever mange, at det er nødvendigt med øget bemanding, hvis samtlige ordrer skal sendes ud til tiden.

Det er dog imidlertid ikke alle webshops, der mærker juletravlheden. Hos Curvii.dk, der sælger tøj til kurvede kvinder, har julefreden efterhånden sænket sig, og igen i år tyder alt på, at december bliver årets roligste måned.

“Folk bliver altid overraskede, når vi fortæller, hvor lidt vi har at lave i julen; fordi vi er en webshop, og der hersker en generel opfattelse af, at december er den travleste måned for samtlige webshops. Forklaringen på, at måneden er så stille for os, som den er, skal uden tvivl findes i, hvilket produkt vi sælger. Vi sælger tøj til kurvede kvinder, og jeg tror, at rigtig mange er en smule tilbageholdende med at give plus size-tøj i gave, fordi kropsvægt stadigvæk lidt er et tabu i dag. Jeg tror heller ikke, at størrelsen er noget, man bare lige spørger kurvede kvinder om af samme årsag,” fortæller Kent Medom, der er IT- og marketing-ansvarlig hos Curvii.dk.

Tøj er danskernes foretrukne julegave

Det er ganske atypisk for en webshop, der sælger tøj, at julen er så stille, som den er hos Curvii.dk. Tøj er nemlig en af danskernes foretrukne gaver.

Det bekræfter en ny spørgeskemaundersøgelse om danskernes julegaveønsker, som er foretaget af prissammenligningstjenesten PriceRunner.

Ifølge PriceRunners undersøgelse tyder det på, at bløde pakker er et kæmpehit hos danskerne. Tøj er nemlig, jævnfør denne undersøgelse, danskernes foretrukne julegave.

Med afsæt i spørgeskemaundersøgelsen har Pricerunner lavet en top 20 over danskernes foretrukne julegaver i 2018. Listen ser ud som følger:

 1. Tøj

 2. Gavekort til shopping

 3. Rejsegavekort

 4. Penge

 5. Mobiltelefon

 6. Gavekort til underholdning

 7. Værktøj

 8. Sko

 9. Parfume

 10. Bøger

 11. Møbler

 12. Køkkenudstyr

 13. Tablet

 14. Smykker

 15. TV

 16. Lamper

 17. Køkkenmaskiner

 18. Bluetooth lyd, herunder højttalere samt headsets

 19. Laptop

 20. Brugskunst

Hos Curvii.dk nyder man roen

Selvom man hos Curvii.dk, naturligvis også sælger julegaver, er og bliver december en rolig måned, i forhold til den kæmpe vækst man ser i lignende brancher.

“Julen er generelt en travl tid for os mennesker. Der er meget, der skal planlægges og koordineres i december, så på visse områder er det faktisk rart nok, at vi ikke bliver lagt ned af ekstra arbejde i denne måned. Dermed har flere medarbejdere mulighed for at holde en god juleferie sammen med deres familier, og det er der stor værdi i for alle,” fortæller Kent Medom.

Selvom det er begrænset, hvor mange der vælger at købe deres julegaver hos Curvii.dk, emmer webshoppen alligevel af jul disse dage. Man finder sågar både en fin julekalender samt informationer om, at Curvii.dk bytter julegaver helt frem til den 7. januar i det nye år.


 

Anbefalet til dig