Bilekspert afslører: Dette simple trick kan spare dig op til 30% af dit brændstofforbrug

Af: Lucas Andreas

|

22/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En bilekspert afslører nu, at dette simple trick kan spare dig op til 30% af dit brændstofforbrug.

Mest læste i dag

I disse økonomisk udfordrende tider, hvor hver krone tæller, søger folk efter smarte måder at spare penge på. I danskernes budgetter er ingen besparing for lille til at tælle. Og med benzinpriser, der er skudt i vejret, er det tid til at finde kreative løsninger for at skære ned på udgifterne og navigere gennem den hårde økonomiske storm. Men nu er der måske en håndsrækning på vej. For en bilekspert mener nemlig at have fundet et trick, der kan spare visse bilejere for op til 30% af deres forbrug.

Det skriver Daily Star

Tricket, som bileksperten Vanarama omtaler, går ud på at tage fem eller ti minutter til at fjerne en cykelholder fra taget af din bil. Det kan gøre en kæmpe forskel. Eksperter fra Vanarama afslørede de simple tips. De sagde: "Vidste du, at du bruger mere brændstof på at skubbe disse genstande gennem luften? Medmindre du bruger en cykel eller stige regelmæssigt, skal du tage holderen af din bil. Hvis du dog har brug for en tagbøjle (fx som håndværker), så hold den så tom som muligt. Find et sikkert sted derhjemme eller på arbejde at opbevare den, da besparelserne på brændstof kan være betydelige."

Specialister fra Select Car Leasing advarede om, at påvirkningen kunne være så stor som 30%, hvilket gør dette til et afgørende forslag for dem, der ønsker at betale mindre. De sagde tidligere: "Mange bruger stativer til at transportere deres cykler eller tagbokse for at give ekstra plads til ferier og weekender væk. Men at lade dem være tilsluttet, når de ikke er i brug, er en sikker måde at øge din bils modstand og dermed sænke brændstofeffektiviteten med op til 30%." Consumer Reports afslørede, at transportere to cykler oven på en sedanbil kunne reducere brændstofeffektiviteten med cirka 28%. Det falder til omkring 11%, hvis cykelholderen stadig er monteret, men ikke er i brug. Forslaget kan være nyttigt, da benzin- og dieselpriser stadig er høje.

Prisen for en liter benzin ved OK ligger i skrivende stund på 14,99 kr., ligesom en liter diesel koster 13,99 kr.

Anbefalet til dig