Danmarks stærkeste brand er kåret: Det er ikke Lurpak

Af: Mie M.B

|

21/02/2024

TY Lim / Shutterstock.com
TY Lim / Shutterstock.com
Lurpak indtager en solid 6. plads. Coca-Cola må se sig slået til 2. pladsen

Mest læste i dag

I den seneste udgave af 'Brand Focus'-analysen fra AIM Create har Kims taget springet fra en andenplads til at blive kåret som Danmarks førende dagligvarebrand. Analysehuset AIM Create, som har gennemført analysen for ottende gang, afslører i sit nyhedsbrev, at Kims' succes skyder Coca-Cola ned på andenpladsen, mens Arla fastholder sin position som nummer tre. Det skriver Markedsføring.

Dette er ikke første gang, Kims indtager førerpositionen, hvilket understreger brandets styrke og popularitet på det danske marked. "At indtage førstepladsen viser, at vores kontinuerlige arbejde med at udvikle Kims brandet gennem innovative og modige initiativer giver resultat," udtaler Ann Sophie Berg, marketingchef hos Orkla Danmark, ejeren af Kims.

Kims' nylige aktiviteter, herunder deres Chips Battle-kampagne, som blev hædret sidste år, er blot et eksempel på brandets evne til at engagere forbrugerne og forny sig. Kims selv beskriver deres succes som kulminationen på "en rejse fyldt med stærke indsatser inden for salg, innovation, forbrugerindsigter og en effektiv markedsføringsstrategi."

AIM Create's 'Brand Focus' undersøgelse vurderer dagligvaremærker baseret på kvalitet, innovation, unik smag og evnen til at skabe kundeflow. I år blev 63 mærker vurderet af et online-panel bestående af 1.602 danskere i alderen 20-70 år. Interessant nok viser dette års analyse, at på trods af en udvidelse til at inkludere flere butiksejede mærker, dominerer de etablerede brands stadig toppen af listen, med undtagelse af Løgismose blandt de 20 førende mærker.

Top 10 i AIM Creates ‘Brand Focus’ 2024

  1. Kims

  2. Coca-Cola

  3. Arla

  4. Toms

  5. Haribo

  6. Lurpak

  7. Nutella

  8. Odense Marcipan

  9. Pepsi Max

  10. M&M’s

Anbefalet til dig