Flere er begyndt at købe dette i Rema 1000, Bilka og Super Brugsen: Sparer flere 1.000 kroner

Af: Mie M.B

|

21/06/2025

forbrug
Foto: Michael715 / Shutterstock.com
Foto: Michael715 / Shutterstock.com
Der er mange penge at spare hvis du lige bruger 2 sekunder mere ved hylderne

Lige nu læser andre også

Der er noget tilfredsstillende ved at gå forbi de prangende etiketter og i stedet række ud efter de helt almindelige, neutrale pakker på hylden. Ikke bare fordi det føles som et lille oprør mod de dyre mærkevarer – men fordi det faktisk giver mening. Det fortæller Foxnews.

Butikkernes egne produkter, også kendt som private labels, har sneget sig ind i indkøbskurvene hos flere og flere.

Hvor nogle stadig tror, at lavere pris betyder dårligere kvalitet, peger eksperter på, at virkeligheden er en anden. Flere af produkterne bliver nemlig fremstillet af præcis de samme producenter som mærkevarerne – bare med en anden etiket og lavere pris.

"Man skal ikke gå ud fra, at en smart etiket betyder højere kvalitet. Nogle gange er det de neutrale pakker, der er det bedste køb – og det bedste produkt," siger Sylvain Charlebois, professor i fødevarepolitik ved Dalhousie University i Canada.

Kogebogsforfatteren Kyndra Holley, der bor nær Seattle, er blandt dem, der ikke skeler til mærkerne, når der handles ind til madlavning. Hun anbefaler at bruge butikkernes egne produkter til basisvarer som mel, sukker, pasta og krydderier. Og hvis budgettet skal forkæles, så gør det på råvarer, hvor smagen virkelig tæller – som god ost, eddike, olie og smør.

Under pandemien fik mange øjnene op for alternativerne, da hylderne blev ryddet. Ifølge Elizabeth Schwab fra The Chicago School opdagede flere, at forskellen på kendte mærker og anonyme produkter i mange tilfælde er umulig at smage – og nogle gange ikke-eksisterende.

Når pasta, konserves og mælk smager ens, virker det pludselig dumt at betale ekstra for emballagen. Det er måske ikke kønt – men det er klogt.

Anbefalet til dig