Kun Lidl, Normal og 6 andre butikker tilbage: Butiksdøden har for alvor ramt dette storcenter

Af: Mie M.B

|

30/01/2024

Foto: Shutterstock
Nu har nye ejere planer om den helt store renovering

Mest læste i dag

City Vest i Brabrand, der engang var hjem for 65 butikker, står over for en markant transformation. Efter flere vanskelige år, hvor antallet af butikker er faldet til otte og et par små caféer, har A. Enggaard, en af Danmarks førende entreprenør- og byudviklingsvirksomheder, købt centret med en vision om at omdanne det til en helt ny bydel. Det skriver Århus Stiftstidende.

I de første faser af transformationen har de eksisterende butikker været samlet på ét sted. "Vi har flyttet de sidste butikker... ned på det lille torv, hvor Lidl ligger," udtaler Lars Thesmer Sørensen, projektudvikler hos A. Enggaard. Denne forandring har ført til lukning af den centrale del af storcentret, for at skabe en mere intim og indbydende atmosfære i den sydlige del af komplekset.

Normal vil fortsætte som den eneste butik i centrets nordlige del, men passage fra den ene ende af centret til den anden vil ikke længere være mulig. Besøgende må nu gå rundt om bygningen for at nå til butikkerne, og flere indgange samt parkeringspladser vil blive lukket.

Den fremtidige vision for City Vest er ambitiøs. A. Enggaard planlægger at rive størstedelen af det eksisterende center ned for at gøre plads til boliger med erhverv i stueetagerne. "Vores vision er at skabe en urban bydel med et aktivt butiksliv... Vi vil gerne lave et mindre bydelscenter i den nordlige del," forklarer Sørensen.

Renoveringen af den nordlige del vil indledes først, hvor butikslokalerne vil blive opgraderet til moderne standarder. Dette vil tillade butikkerne fra det lille torv at flytte ind i de nyrenoverede lokaler, mens resten af City Vest nedrives.

Denne omfattende omstrukturering kræver en lokalplan fra Aarhus Kommune, og i mellemtiden vil A. Enggaard forberede centret til nedrivning ved at tømme de tomme butikker og fjerne genanvendelige bygningselementer.

Anbefalet til dig