På trods af kæmpe pengegevinst afholder danskerne sig fra dette: Bank undres

Af: Mie M.B

|

20/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange danskere har skæv opfattelse af denne mulighed

Mest læste i dag

Nordea banker på alarmklokken, da en undersøgelse foretaget af dem viser, at danskerne kan gå glip af afkast og få sværere ved at spare op, da kun 14% af danskerne har et mål om at investere, mens tallet i de øvrige nordiske lande ligger på mindst 20%. Undersøgelsen peger på, at investeringer stadig opfattes som et luksusgode i Danmark, der let kan nedprioriteres i stramme økonomiske tider. Det skriver B.T.

Investeringer ses fortsat som en "nice to have" i Danmark og risikerer at blive det første, der barberes fra budgettet under økonomisk pres, siger Kerstin Lysholm, chef for investeringsprodukter i Nordea. Hun mener, at den stigende inflation i de senere år kan have påvirket danskernes villighed til at investere, men det er ikke den eneste faktor.

Nordea anbefaler at udnytte ens reelle risikokapacitet på lang sigt og investere for at opnå højere afkast. Undersøgelsen indikerer, at danskerne er gode til at spare op, men investeringspotentialet er ikke fuldt udnyttet. Nordea understreger vigtigheden af at forstå risikoen og anbefaler månedsopsparing som en forsigtig måde at komme i gang med investeringer. 

De anbefaler også at have penge svarende til tre måneders løn stående på en opsparing til uforudsete udgifter, og at man har en tidshorisont på over 3 år, før man begynder at investere.

Anbefalet til dig