Rema 1000, Dagrofa og Salling Group har nu taget stilling: Denne kæde dropper Mobilepay til marts

Af: Mie M.B

|

22/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mobilepay har annonceret ændringer gældende fra den 12. marts

Mest læste i dag

Dagrofa-koncernen, som står bag supermarkedskæder som Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, har meddelt, at de vil fjerne Mobilepay som betalingsmulighed i deres mere end 530 butikker. Dette skridt afspejler en bredere tendens, hvor detailhandlere reevaluerer deres betalingsløsninger i takt med ændringer i forbrugernes præferencer og teknologiske opdateringer. Det skriver Finans.

Morten Vestberg, kommunikationschef hos Dagrofa, forklarer, at beslutningen skyldes en lav anvendelse af Mobilepay blandt kunderne, med under 1 pct. af alle transaktioner foretaget gennem denne betalingsmetode. "Mobilepay er en af de løsninger, der bliver brugt absolut mindst," udtaler han, hvilket understreger, at koncernen ser en begrænset værdi i at opretholde denne betalingsmulighed.

Yderligere komplicerer en kommende teknisk omlægning, som følge af Mobilepays fusion med norske Vipps, situationen. Denne ændring kræver et nyt teknisk setup for butikkerne, hvilket medfører ekstra omkostninger. "Med den investering, der følger med, har vi vurderet, at det ikke var den vej, vi ville gå," siger Vestberg. Han tilføjer dog, at individuelle butikker lokalt har mulighed for at aktivere en alternativ Mobilepay-løsning, hvis de vurderer, at der er behov for det blandt deres kunder.

Mens Dagrofa tager afsked med Mobilepay, oplyser Rema 1000, at de ikke forventer, at de kommende ændringer vil påvirke deres brug af Mobilepay, som derfor fortsat vil være en betalingsmulighed i kædens butikker. På den anden side har Salling Group aldrig haft Mobilepay som en betalingsmulighed, og Coop har endnu ikke udtalt sig om situationen.

Også Løvbjerg har annonceret, at Mobilepay fra 12. marts ikke længere vil være tilgængeligt som betalingsmulighed i kædens 17 butikker.

Anbefalet til dig