Vigtig info for disse borgere: Her bliver din skraldespand tømt i juleferien

Af: Mie M.B

|

27/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tidspunktet kan variere fra kommune til kommune

Mest læste i dag

For dem, der normalt får tømt affald om mandagen, er det vigtigt at huske, at skraldemændene opererer på ændrede dage i julen og nytåret. Hvis din affaldstømning er planlagt til mandag den 25. december, skal du sørge for at have affaldsspanden klar allerede lørdag den 23. december. Det samme gælder for nytårsaften, hvor affaldet tømmes lørdag den 30. december i stedet for mandag den 1. januar. Det skriver Horsens Folkeblad.

For dem, der er tilmeldt SMS-service for tømning, vil der som altid blive sendt en påmindelse dagen før. Team Affald og Genbrug forsikrer, at der udover disse ændrede dage ikke er yderligere ændringer i tømningsplanen.

Hvis bekymringen derimod er, om skraldespanden kan rumme al juleaffaldet, har Horsens Kommune en løsning. Man kan købe en ekstra sæk til restaffald for 29 kroner. Disse sækker kan erhverves forskellige steder i kommunen og giver mulighed for at indeholde alt det ekstra gavepapir og bånd, der ikke kan presses ned i skraldespanden.

Sækkene placeres sammen med skraldespanden ved næste almindelige affaldsafhentning, og problemet er dermed løst. Affaldsafdelingen understreger, at gavepapir og -bånd altid skal sorteres sammen med restaffaldet.

For dem, der har større mængder affald, har genbrugspladserne åbent mellem jul og nytår, dog med undtagelse af den 24., 25. og 26. december samt den 31. december og 1. januar, hvor pladserne vil være lukkede.

Vil du vide hvornår din skraldespand bliver tømt, kan du slå din adresse op på Kredsløbs hjemmeside.

Anbefalet til dig