Dræbersnegle er et stort problem - men faktisk kan du få stor gavn af dem

Have
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er måske ikke så ringe endda, at det vrimler med dræbersnegle i de danske haver.

Lige nu læser andre også

Dræbersnegle har været et stort samtaleemne på det sidste.

Rigtig mange danskere har nemlig problemer med enorme mængder af de klistrede dyr i deres haver.

Dræbersneglene æder planter, blomster og afgrøder, og så er der ikke meget, der er mere ulækkert, end at træde på en slimet dræbersnegl med bare fødder, når man går ude i sin have.

Derfor vælger de fleste aktivt at samle dræbersneglene sammen og smide dem væk eller slå dem ihjel. Nogle sætter sågar fælder op, hvor de indsamler de mange klistrede banditter.

Men faktisk kan du få gavn af de små bløddyr.

De kan nemlig bruges i madlavning. Lækkert? Det må du bedømme.

Snegle, grøntsager og hvidvin

Hvis man er lidt frisk, så kan man nemlig lave en rigtig lækker toast baseret på dræbersnegle. Du skal blot bruge:

  • Dræbersnegle

  • Gulerødder

  • Løg

  • Bladselleri

  • Hvidvin

  • Hvidløg

  • Tomater

  • Brød

  • Smør

  • (Persille, laurbærblade, krydderier)

Opskrift

Start med at hakke gulerødder, løg og bladselleri i grove tern. Hæld hvidvin og de hakkede grøntsager i en gryde, og bring blandingen i kog. Tilføj gerne et par laurbærblade, persille og krydderier som salt og peber.

Imens blandingen bringes i kog, renses sneglene. Det skriver Dagens.dk.

De skal skylles grundigt med vand for at fjerne slimen - gør det mindst fire gange. Når de er frie for slim, skal de ned i den kogende hvidvinsblanding. Blandingen skal småkoge i cirka én time.

I mellemtiden hakkes hvidløg fint, og tomat skæres i fine stykker. Sneglene tages op af hvidvinsblandingen efter omtrent en time. De skal alle skæres over på langs, så indvoldene kan fjernes.

Sneglekødet hakkes i mindre stykker og steges på panden sammen med tomaterne og hvidløget i noget smør. Tilføj gerne persille. Når sneglekødet og grøntsagerne er blevet stegt i nogle minutter, kan det lægges på brødet, og så har man en lækker snegletoast.

Anbefalet til dig