For få husker det, når de slår årets første græsplæne: Haveeksperten David deler vigtigt råd

Have
Foto: Shutterstock
Snart er det tid til at gå i haven - men én ting er vigtig at huske.

Mest læste i dag

Da forårets ankomst baner vejen for grønnere tider, vækker det en ivrig gartner i mange.

Ifølge den erfarne gartner David Domoney, er der dog én fejl mange haveejere begår ved sæsonens første græsslåning, der kunne sætte en dæmper på den grønne glæde.

Mens mange haster ud med plæneklipperen ved det første solskinsglimt, understreger Domoney vigtigheden af timing og vejrets kapricer.

I et interview med The Mirror, i forbindelse med Ideal Home Show, delte Domoney sin visdom om plænepleje, hvor han især pegede på nødvendigheden af tålmodighed. Vejret spiller hovedrollen i beslutningen om, hvornår det er tid til at starte sæsonens plæneklipning. Her i Danmark, med vores hyppige regnfulde, bliver det stillet ekstra krav om tørre forhold før græsset møder klipperen.

Efter en særlig våd vinter forudsiger Domoney en særligt frodig sommer, der lover godt for haver og græsplæner landet over.

"Hemmeligheden er at give den et højt snit og ikke for kort," forklarede Domoney, da han blev spurgt om det optimale klippeniveau. Dette råd er afgørende for at fremme sund vækst og undgå at stresser græsset unødigt i begyndelsen af vækstsæsonen.

Desuden opfordrer Domoney haveejere til at omfavne haverummets vilde sider.

"Mælkebøtter er en god fødekilde for bestøvere, så prøv at efterlade nogle områder lidt vilde for ikke at fjerne de positive ting og lade dem blomstre."

Anbefalet til dig