Prøv dette simple trick: Sådan får du dine orkideer til at blomstre året rundt

Have
Foto: Pixabay
Du skal blot bruge en enkelt ingrediens, som findes i de fleste køkkener.

Mest læste i dag

Både orkideer og fredsliljer er populære stueplanter, hvilket der er god grund til. De kan bidrage til indretningen i mange hjem med deres smukke blomster og grønne blade, og derudover er de forholdsvist lette at pleje. 

Men selvom både orkideer og fredsliljer er kendt for at være relativt nemme at passe, findes der en metode, som kan fremme væksten hos planterne endnu mere. 

Det skriver Mirror.

På trods af deres ry for at være nemme at vedligeholde, kræver disse populære stueplanter nemlig alligevel lidt ekstra kærlighed for at blomstre optimalt.

Og hvad er dette mirakelmiddel så? Det er faktisk noget så simpelt som bananskræller. 

Disse gule frugtskræller, der normalt finder vej til skraldespanden, kan nemlig forvandles til en effektiv gødning.

Bananskrællerne skal blot lægges i vand i mindst en uge, hvorefter der er blevet skabt en næringsrig bryg, som giver planterne et ekstra boost. Bananvandet skal nemlig bare sprøjtes ud over planterne, hvorefter de vil kunne nyde godt af den ekstra næring, som skrællerne har efterladt i vandet. 

Blandt planteentusiaster lader der til at være både tilhængere og skeptikere af bananvandet, men næste gang du alligevel spiser en banan, kan du jo overveje at gemme skrællen og putte den i et glas med vand. 

På den måde kan du potentielt få endnu mere glæde ud af de orkideer og fredsliljer, der pryder dit hjem.

Anbefalet til dig