1.044 nye studerende får studieplads hos VIA i Horsens

I Byen
Efter sommerferien starter 1.044 nye studerende på VIAs uddannelser i Horsens. Det er 11 procent flere end i fjor. Foto: VIA University College
Siden midnat har ansøgerne til de videregående uddannelser fået besked på, om de er blevet optaget på deres ønskede uddannelse. I år har Campus Horsens optaget 11 procent flere end i 2018.

Lige nu læser andre også

Særligt nogle uddannelser er årsag til det øgede optag. Blandt andet er der en stigning i optaget på 45,5 procent på sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, som allerede nu kan melde fuldt hus – selv om sygeplejerskeuddannelsen i år har fået 40 ekstra studiepladser for at imødekomme manglen på arbejdsmarkedet.

Desuden er der optaget 22 procent flere studerende på VIAs ingeniøruddannelser i Horsens – nemlig 407 kommende studerende mod 333 i fjor.

Fremgangen glæder VIA, som har haft øget fokus på rekruttering til netop ingeniøruddannelserne, fordi der er mangel på ingeniører i erhvervslivet.

Kåret som entreprenant

”Noget af det, de nye studerende i VIA vil opleve, når de møder ind på deres studie i august-september er, at der på alle VIAs uddannelser er fokus på innovation og på at lære de studerende at ’tænke ud af boksen’ til gavn for erhvervslivet. Netop VIAs fokus på entreprenørskab på både sine offentligt- og privatrettede uddannelser samt i sin strategi har ført til, at VIA både i 2014, 2018 og igen her i 2019 er blevet kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab,” fortæller VIAs prorektor, Louise Gade, i en pressemeddelelse.

Uddannelserne i Horsens har i år modtaget i alt 2.890 ansøgninger.

VIA optager i år 6.023 nye studerende til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland på basis af 18.658 ansøgninger. Det er 202 flere end sidste år og det højeste optag hos VIA i fem år.

Ledige studiepladser hos VIA

Selv om der er et højt optag på mange af VIAs uddannelser, er der stadig ledige studiepladser at søge for unge, der har fået afslag på drømmeuddannelsen. Derfor sidder studievejledere i dag og de kommende uger klar ved telefonerne hos VIA for at besvare henvendelser og spørgsmål – og for at hjælpe med at finde alternative uddannelsesmuligheder iblandt de ledige studiepladser og behandle nye ansøgninger.

I Horsens er der både ledige studiepladser på ingeniøruddannelserne samt på uddannelserne på markedsføringsøkonom, pædagog og produktionsteknolog.

PÅ VIAs hjemmeside er der en liste over ledige studiepladser på VIAs uddannelser i Horsens og resten af Region Midtjylland.

Lad være med at miste modet

Hvis man ønsker en ledig studieplads, anbefaler VIA at sende sin ansøgning hurtigst muligt.

”Jeg vil opfordre de unge, der har fået afslag i første omgang, til at være åbne over for alternative uddannelsesmuligheder frem for at miste modet. Prøv at være nysgerrige på andre uddannelser, der stadig har ledige studiepladser, selv om de ikke lige var førsteprioriteten. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse, der ikke i udgangspunktet var den foretrukne, og der er mange veje til at blive godt uddannet og kvalificeret til arbejdsmarkedet,” siger Louise Gade.

Anbefalet til dig