5 gratis fornøjelser i Aalborg

11/09/2018

Kasper

Foto: Aalborg havn
Selvom pengekassen er slunken og lommerne tomme, er der stadig mange fornøjelser i Aalborg, som man kan hygge sig med.

Mest læste i dag

Det behøver absolut ikke at være dyrt, at fornøje sig i Danmarks fjerdestørste by. Aalborg byder nemlig på flere gratis aktiviteter for næsten enhver smag.

Gratis kunst i Aalborg

I Kunsthal NORD finder du et udstillingssted for dansk og international billedkunst. Entreen er gratis og kunsthallen, der støttes af kommunen og Staten samt private fonde, har op til otte tematiske udstillinger om året, der tilstræber at gå på tværs af generationer, regionale grænser og kunstneriske medier.

Er du ikke til den type kunst, er Street Art måske noget for dig i stedet. En tur rundt i byen vil afsløre kunstneriske udfoldelser på forskellige huse og bygninger.

Aalborg forsøger på alle måder at gøre op med fortiden som industriby, og prøver at indfarve byen i kunst og kultur fra ind- og udland, hvor det er muligt.

En helt tredje type kunst finder du på Toldbod Plads, hvor landets første musikalske fontæne pryder gadebilledet.

Den er opført i 2007, og i sommerhalvåret vil du fire gange i døgnet kunne opleve det flotte springvand til tonerne af en ouverture.

Du skal være på pletten enten kl. 12, 15, 18 eller 21, for at få hele oplevelsen med springvand og Georg Friedrich Händels Water Music i de tre minutter seancen står på.

Fysisk aktivitet i Aalborg

Jomfru Ane Parken indbyder til sanseoplevelser, fysisk aktivitet og /eller vandaktiviteter, og parken er centralt placeret tæt Havneområdet.

Torvehandel, boldspil og musik og dans. Området er alsidigt, og værd at kigge forbi.

Melder sulten sig, kan man ved Havnehuset finde noget at spise, mens børnene leger på det grønne legeområde. Det er naturligvis også her, at du finder offentlige toiletter, hvis trangen skulle melde sig.

Er man mere i det rekreative hjørne, kan man trække sig tilbage til det den østlige del af Jomfru Ane Parken, og tage et kig på byhaven, der bl.a. rummer stauder af forskellige arter og diverse andre planter.

Har du fået indtryk nok, kan du smide dig i græsset med en god bog eller solbade.

Aalborg til lands

En af Aalborgs ældste parker er Kildeparken, der til dagligt går under navnet ”Kilden.” Parken her er påbegyndt i starten af 1800-tallet og er dermed Aalborgs første offentlige parkanlæg.

Parken er ofte samlingssted for byens beboere, når der er større arrangementer udendørs.

Når den ikke lægger græs til Karneval, koncerter og andre friluftscene aktiviteter, kan man spadsere en tur i den, holde picnic, benytte den moderne legeplads eller se på kunst.

Parken rummer nemlig indtil flere værker af kendte billedhuggere.

Man kan også vælge at bare nyde naturen og deriblandt ”De Syngende Træer”.

Siden 1987 har det nemlig været kutyme, at store kunstnere i forbindelse med at have gæstet Aalborg Kongres & Kultur Center, har skullet plante et træ.

Gratis musik i Aalborg

Men det er ikke kun, fordi de er plantet af sangere, at træerne har fået deres navn. En del af ”De Syngende Træer” kan nemlig aktiveres, så kunstnernes musik kan indtage parken.

Det er Aalborg Kongres & Kultur Center, der er nabo til parken, der i sin tid fik idéen, og Cliff Richard blev den første af mange kunstnere, da han tog det første spadestik i det, der dengang hed kunstnerlunden.

I dag rummer stedet mere end 80 træer, hvoraf nogle af dem ”synger”.

I juni 2012 blev der sat musik i træerne, og det blev ikke overraskende Cliff Richard, der fik æren af at klippe snoren til det nye parkområde.

Ud over Cliff Richard, kan du blandt andet også høre så forskellige kunstnere som Sting, Take That, Rod Stewart, Victor Borge, ZZ Top, Bryan Adams.

Aalborg til vands

Er du en vandhund, er der to gratis steder der med fordel kan udforskes nærmere.

Aalborg Havnebad giver i sommerhalvåret mulighed for en frisk dukkert, samt mulighed for at nyde den fine havnefront og udsigten til byen.

Havnebadet, der er for alle aldersgrupper, ligger nemlig lige midt i Aalborg, så bylivet er tæt på, hvis du pludselig mangler noget. Det består af en flydebro, der rummer fire bassiner, hvoraf de to er børnebassin og legebassin.

En anden mulighed er Vestre Fjordpark, et tidligere friluftsbad der, med sin genåbning i 2017, nu fremstår som et fantastisk samlingssted på hele 165.000 m2 stort paradis og samlingssted, med næsten uanede muligheder for vandsport og nydelse af natur.

Der kan svømmes, sejles i kajak og kano og windsurfes, man kan også nøjes med at nyde solen.

Kommer du på de koldere tidspunkter af året er der mulighed for at vinterbade.

Anbefalet til dig