Årets Festuge spilles i gang af udfordrende feministisk popikon

08/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Magda Wosinska
Popikonet Peaches åbner årets Aarhus Festuge, når Musikhuset danner rammen om hendes show, der består af feministisk og radikal varieté-ekstravagance.

Mest læste i dag

Peaches åbner festugen med en overdådig performance i Musikhuset. Hun er en kunstner, der er kendt for at udfordre traditionelle kønsnormer og for sine seksuelt eksplicitte tekster, som Fuck the pain away, Shake yer dix og Diddle my skittle.

”Det bli’r spændende, udfordrende og ud over det sædvanlige. Peaches er kendt for at sætte køn, skønhedsbegreber og seksuelle tabuer til debat i sine grænsesøgende sceneshows. Det har gjort hende til et kunstnerisk ikon, og Musikhusets gæster kan være helt sikre på at forvente det uventede, når hun indtager Store sal med sit stort opsatte show. Vi er stolte over at være co-producent på det spektakulære show i samarbejde med den kunstnerisk nyskabende International Summer Festival Kampnagel”, siger Musikhusets kunstneriske chef Mette Kier.

Det skriver Tjeck Magazine.

Med showet There’s Only One Peach With the Hole in the Middle skaber hun et futuristisk sceneshow, hvor hun inviterer op mod 40 musikere og performere med på scenen. Gæsterne tæller blandt andet de Berlin-baserede lyd- og bevægelseskunstnere Hyenaz og den London-baserede højtflyvende trapezkunstner Empress Stah.

Ekstravagant kunst med noget på hjerte

Multikunstner Peaches har opbygget et omfattende kunstnerisk CV, med fokus på musik og performance på et utal af platforme gennem de sidste 20 år. Med sin musik har hun fået tusinder af mennesker til at danse rundt om på verdens klubber og har tilegnet sig plads i genrer, der traditionelt set har været mandligt domineret - blandt andet rock, punk, heavy metal og rap.

Peaches tekster er som en slags postmoderne poesi, der kredser omkring social ulighed, kropsidealer, køn og aldersdiskrimination. Hendes koncerter er eksplosive og udtryksfulde og består af musik, lyd, lys, mode, og visuelle effekter. Som mester i kompromisløs popularisering af det avantgarde har Peaches introduceret sex-positiv feminisme i koncerthaller verden over.

Kønsflydende inspiration og queer-feminisme

Peaches er inspireret af 1970’ernes varieté-shows og deres store LGBTQ-personligheder som Bette Midler og Liza Minelli. Med kostumer af den avantgarde hår- og modedesigner Charlie Le Mindu, leverer Peaches sin udgave af fortidens, nutidens og fremtidens queer-feminisme på scenen.

Showet produceres af International Summer Festival Kampnagel (Hamborg) i co-produktion med South Bank Centre London, Volkbühne Berlin og Musikhuset Aarhus. Showet sponsoreres af Kulturstiftung des Bundes i forbindelse med 20 Years of Peaches i samarbejde med Kunstverein i Hamborg og støttet af Statens Kunstfond.

Anbefalet til dig