Banedanmark lovede 11 millioner til bro i Vejle – nu løber de fra aftalen

I Byen
Foto: Shutterstock
Vejle Kommune og Banedanmark havde for længe siden lavet en fin aftale om, at Banedanmark skulle betale merprisen på 11 millioner kroner for et broprojekt i midtbyen. Den aftale må de nu bryde.

Lige nu læser andre også

Gamle aftaler skal man holde, men i denne sag er Banedanmark desværre tvunget til at droppe den.

Dom stopper aftalen

På grund af en dom må Banedanmark løbe fra en ellers etableret aftale med Vejle Kommune. Det er har fået Vejles borgmester op af stolen. Han vil nu skrive til transportministeren.

Planen var at Banedanmark skulle udvide broen i midtbyen fra to til fire spor. Så broen der fører en over jernbanen på Østergade skulle blive bredere. Så der er fremtiden kan køre eltog. Aftalen kom på plads, da Banedanmark fik lov at fjerne en bro ved Skibholtvej og dermed ikke skulle bygge den om. Her sparede de 12,6 millioner. Det skriver VAFO.

Højesteret har talt

Hele aftalen er nu gået i vasken efter at en højesteretsdom, der stammer tilbage fra sidste efterår har fastslået at man ikke må føre penge fra et projekt til et anden under arbejdet med med eltogene.  

Så nu må Banedanmark ikke betale de ellers lovede 11 millioner. Så derfor må Vejle Kommune nu selv punge ud.

Samtidig vil Banedanmark have svar hurtigst muligt. Først skulle de have svar inden 21. oktober, hvis Vejle Kommune ville udvide. Dernæst brokker de så over, at der ikke er kommet de fornødne tilladelser.

Dette har skabt vrede i kommunen, og borgmester Jens Ejner Christensen lægger ikke fingre i mellem:

”Vi har fået en pistol for panden i en sag, hvor det er Banedanmark, der opsiger en aftale. Det er uanstændigt,” udtaler borgmester Jens Ejner Christensen til VAFO.

Der er altså endnu ikke kommet sidste nyt i denne sag, og spørgsmålet er, om det giver pote at skrive til transportministeren.

Anbefalet til dig