Besøgstal slår rekord - Vejles hoteller overrendes af turister

I Byen
Foto: Vejle Kommune
Vejle er et populært område for turister og konferencegæster. Det viser nye besøgstal for hoteller og feriecentre.

Lige nu læser andre også

På kun ti år er antallet af overnattende gæster på Vejles hoteller, vandrehjem og andre overnatningssteder steget med 90.000.

Det viser friske tal fra Visit Denmark, der ikke har målt et højere overnatningstal for Vejle Kommune i den tid de har ført statistik over turismeudviklingen i de danske kommuner.

722.271 gange redte overnatningsstederne i Vejle Kommune op til sine gæster i 2018. Det er en lille stigning i forhold til 2017, som var et meget tilfredsstillende år for hotellerne. Men kigger man blot få år længere tilbage, så viser resultatet, at Vejle har gang i en hastigt opadgående tendens. I 2008 lå resultatet på 630.621 – altså omtrent 90.000 overnatninger lavere.

Siden er de årlige resultater med finanskrisens indtog gået op og ned, og ramte sit laveste punkt i 2014. Siden det år er antallet af gæster på hoteller og andre overnatningssteder steget med hele 25 procent.

Erhvervschef: Flot resultat

Set i lyset af, at sommeren i fjor var særdeles solrig, så mener erhvervschef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, at 2018-resultatet er rigtig flot:

- Vi har spekuleret på, om 2018 ville kunne hamle op med det flotte årsresultat fra 2017, da den varme sommer lokkede mange folk til strandene. Folk har nok også hygget sig mere i deres haver med bøffer på grillen, fremfor at købe et hyggeligt forkælelsesophold, siger erhvervschefen, der kan konstatere, at bekymringerne er blevet gjort til skamme.

- Vores mange hoteller og overnatningssteder udvikler sig konstant med nye og interessante tilbud til gæsterne, og samtidig har vi held til at tiltrække flere erhvervsmøder og konferencer til Vejle-området, fremhæver Morten Damgaard Nielsen, som baggrund for fremgangen i antallet af overnattende gæster.

Sjette-største turistkommune

De stigende kultur- og oplevelsestilbud i Vejle Kommune, blandt andet med oplevelsescentret Kongernes Jelling, Fjordenhus og det tværkommunale samarbejde i Destination LEGOLAND er også med til at skabe et øget turisttræk til området, og en stigning i turismeomsætningen.

En Visit Denmark-undersøgelse fra 2018 viste, at Vejle har med en turismeomsætning på 2 milliarder kroner har landets sjette-største turismeomsætning, kun overgået af de traditionelle sommerhuskommuner Ringkøbing-Skjern og Varde, samt København, Aarhus og Aalborg.

Anbefalet til dig