Børnekoncert lørdag: Klassisk musik med kendingsmelodier fra Harry Potter og Superman

23/11/2018

Helge Rahbek

Der er masser af skønne toner for børn og resten af familien, når Ungdomssymfoniorkesteret VENUS lægger vejen forbi Vejle Bibliotek og giver koncert.

Mest læste i dag

Selvom det er klassisk musik, der er på plakaten, når Ungdomssymfoniorkesteret VENUS besøger Vejle Bibliotek, så vil børnene helt sikkert kunne genkende noget af musikken. Det er nemlig klassisk musik fra kendte film som Superman og Harry Potter og computerspil som Civilization 4 og Age of Conan, som VENUS underholder hele familien med.

Når koncerten løber af stablen i morgen, lørdag den 24. november, fra klokken 11 til 12, dirigeres orkesteret af Pål Soknes, mens børnebibliotekets Jim Højberg er koncertens vært og fortæller.

Vejle Ungdomssymfoniorkester, VENUS, blev dannet i 2005 og slog fra starten dørene op for alle elever i den nye sammenlagte kommune. VENUS har siden været flydende og holdt to årlige koncerter og har blandt andet været fast indslag i Musikskolens årlige festkoncert. Orkestret er det store samlende tilbud for alle de elever, der spiller et klassisk orkesterinstrument, og det har eksisteret ubrudt i de seneste 13 år. De seneste fem år har Pål Soknes været orkestrets faste dirigent.

Koncerten med VENUS er det første arrangement i Vejle Bibliotekernes musikformidlingsprojekt "Lyt lige - den musikalske kuffert" - et projektet er støttet af Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre og Edvard Pedersens Biblioteksfond.

Der er gratis entré til koncerten, og alle er velkomne, man møder bare op.

 

Anbefalet til dig