Bullshit: Prisvindende forfatterpar gæster biblioteket i aften

Af: Helge Rahbek

|

19/11/2018

Prisvindende bog beretter om en rockergruppes fødsel, død og særlige sammenhold. Du kan møde forfatterne på Vejle Bibliotek.

Lige nu læser andre også

Hvor kom drengene og pigerne fra rockerklubben Bullshit fra? Hvorfor gik de ind i bandelivet og hvordan endte de med at gøre sig skyldige i drab på en uskyldig mand, som de efterfølgende støbte ned i et betongulv?

Der er stof til et spændende og højst aktuelt foredrag om krig, kærlighed og forråelsens natur, hvor Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen opruller sagaen om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet og skitserede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub.

Fortællerparret Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen kommer omkring bedrifterne uden at heroisere kriminaliteten og noterer nøgternt følelser uden hverken at udtrykke medynk eller foragt for den vold og afstumpethed, som lå bag. En lang og grundig research ligger bag bogen "Bullshit", som forfatterne beretter om ved et forfattermøde på Vejle Bibliotek her til aften den 19. november.

Tusindvis af sider research

Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen fik i starten af året tildelt den fineste hæder inden for dansk journalistik, nemlig Cavlingprisen, for "Bullshit".

Bogen er baseret på mere end 100 mundtlige interview med bandemedlemmer, familier, kammerater, politifolk og pædagogisk personale. Derudover brugte forfatterne også et skriftligt kildemateriale på omkring 10.000 sider; blandt andet politirapporter og retsdokumenter.

Camilla Stockmann ertilknyttet dagbladet Politiken som journalist. Janus Køster-Rasmussen er journalist i DR.

Parrets foredrag finder sted på Vejle Bibliotek i aften, mandag den 19. november klokken 19 - 21. Billetter til foredraget koster 60 kroner. Du kan læse mere og bestille billeter her på bibliotekets hjemmeside.

Anbefalet til dig