Det sker i Vejle: Anders Matthesen, John Mogensen og Open Mike

09/04/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Vejle Musikteater
Endnu en uge er så småt i gang, og du skal vælge hvad den skal bruges på. Her har du et overblik over ugen i Vejle, så du bare skal vælge, hvad du finder mest interessant.

Mest læste i dag

Der er mange ting på programmet den næste uge, når Vejle24 som altid giver dig et overblik over ugens begivenheder. Der er både Lang tirsdag i Spinderihallerne og John Mogensen på programmet, så læs med her, og find ud af hvad din uge skal gå med.

Lang tirsdag i Spinderihallerne

Den 2. tirsdag i måneden er der altid Lang tirs­dag i Spinderihallerne kl. 17.00-21.30.

Som altid har Spinderihallernes Café har aften-åbent med lækker mad. Samtidig har Xeneriet tirsdagsteater med gratis børn- og ungeforestillinger. Her opføres Ivalus første Sang fra Teatret De Røde Heste.

Ivalus første Sang handler om en lille heltinde, som digter sin allerførste sang og redder hele sin familie.

Du kan bestille billetter her.

Du kan også kommer på Kulturmuseet i Spinderihallerne hvor du kan du opleve udstillingen Guld og Kaos, som er en særudstilling om jernalderens guldofringer. 

Læs mere om udstillingen her. 

Du kan også kigge forbi det Digitale værksted hvor du fra klokken 14-20 kan være kreativ.

Du kan også lege og eksperimentere med papir i Butikken på Kulturmuseet, hvor der er plads til kreative hænder, som har lyst til at lege og eksperimentere med papir.

Kom og klip din egen Fenrisulv, eller lad fantasien råde. Der vil også være mulighed for at bruge lidt af vores håndstøbte papir lavet på Randbøldalmuseet.

Du kan læse mere her. 

Kulturmuseet Spinderihallerne - VejleMuseerne: Vin & tapas møder Guld & Kaos

Er du mere tiI vin og tapas, skal du tage med til vinsmagning og samtidig spise tapas til udstillingen Guld & Kaos 

Læs mere her. 

Open Mike og John Mogensen

Onsdag den 10. april kommer lokale stand-up talenter forbi og indtager Vejle Musikteater til en”Open Mike”. Du får en enestående mulighed for at opleve både nye og mere etablerede stand-up talenter.

Lokale stand-up spirer får her mulighed for at afprøve deres talenter og se om der er en komiker gemt i dem. Hvis du går og drømmer om, at afprøve dit komikertalent, så kan du sende en mail til vejlemusikteater@gmail.com med emnet “Open Mike”, så kan du måske få en plads.

Læs mere her. 

Den 10. april kan du også komme til det musikalske foredrag "Der er noget galt i Danmark" om John Mogensen. Det er en hyldest af en af de mest betydningsfulde danske sangskrivere og samtidig en fejring af hans talent for at skrive en rammende tekst og god melodi.

Det er John Mogenseneksperten, Kurt Andreasen, der fortæller om den folkekære sanger. Kurt Andreasen har mødt John Mogensen flere gange, og mødte ham for første gang allerede i 1971.

Læs mere her. 

Kleopatra og mere John Mogensen

Torsdag den 11. april kan man opleve stykket Kleopatra når Ennas umådeligt smukke opera åbner Den Jyske Opera og Odense Symfoniorkester for dansk musikhistories rigdomme.

”Man kan betragte August Enna som et link mellem den italienske og den nordiske musik, og han var bl.a. inspireret af sine skandinaviske mentorer Johan Svendsen og P.E. Lange-Müller. Han var også stærkt påvirket af de tyske komponister Mendelssohn og Richard Wagner og var en mester i musikalsk drama og strålende orkesterklang.”

Læs mere her.

Fredag den 12. april kommer Rasmus Bjerg til Vejle Musikteater forklædt som John Mogensen som en hyldest til den afdøde sanger, musikken og historien.

Rollen er ikke uvant for Rasmus Bjerg som spillede John Mogensen i filmen ”Så længe jeg lever” som blev set af mere end 400.000 publikummer.

Showet hedder ”JOHN” og her kombinerer man live koncert med teater og et spektakulært visuelt show.

Læs mere her. 

To komikere: Uffe Holm og Anders Matthesen

Lørdag den 13. april kan du opleve Uffe Holms nye show ”Instachamp”. Uffe Holm er gået fra at være komiker til også at være yderst aktiv på de sociale medier med en voldsomt populære profil, hvor datteren Holly er hovedperson.

Læs mere her.

Søndag den 14. april får du mulighed for at opleve Anders ANDEN Matthesens nye show – Anden bringer ud. De seneste år, har Anden ikke været hele Danmark rundt, men kun besøgt udvalgte byer med sine store onemanshows. Men efter et veloverstået kæmpe jubilæumsshow, er ANDEN nu klar til at vende tilbage til klassisk stand-up på landets små lokale scener.

Anden udtaler: ”De sidste mange gange jeg har været aktuel med et show, har det haft en størrelse, der har begrænset det til meget få, større byer. Denne gang beder jeg ikke folk komme til mig – der møder jeg dem, hvor de er, på de lokale spillesteder. Jeg glæder mig helt vildt – både til at være ude blandt folk igen og til at vende tilbage til klassisk stand-up uden et manuskript. Det er på den måde, der virkelig kan opstå magi mellem publikum og mig.

Læs mere her. 

 

Anbefalet til dig