Det sker i Vejle: Veterantog, bagagerumsmarked og guldhorn

I Byen
I denne uge byder Vejle bl.a. på loppe- og baggagerumsmarked. Foto: Shutterstock
Ferien er på sit højeste, og nu er det tid til at gå på opdagelse i Vejles tilbud. I denne uge er der en masse sjove ting at give sig til, og Vejle24 har som altid lavet en liste med ugens begivenheder.

Lige nu læser andre også

 

Vi har mange ting på programmet denne uge, og du kan opleve mange forskellige ting. Læs med her og se, hvad din uge skal gå med.

Veterantog og banejubilæum

Den 28. juli er der banejubilæum, og det er 125 år siden banen, veterantoget kører på, åbnede. Man kan få en tur i 'Odder-grisen' HHJDl11 fra 1952. 

Læs mere her.

Loppe- og bagagerumsmarked

Den 27. og 28. juli er der loppe- og bagagerumsmarked på Haughus Gods. Du kan finde fine loppefund eller selv sælge ud af dine egne ting.

Læs mere her.

Runas gåde

I sommerferien kan du hele ugen komme forbi jernalderlandsbyen i Vingsted og løse Runas gåde. Du kan finde et gratis ark med Runas gåde i kassen ved indgangen. Herefter går du rundt i landsbyen og finder svarene på Runas spørgsmål.

Læs mere her.

Mysteriet om guldhornene

Det kan være svært at løse mysteriet om guldhornene, men i ferien kan man gøre et forsøg. VejleMuseernes arkæologer har udpeget fem figurer på det korte guldhorn, som de mener kan være nøglen til at forstå den samlede historie. Du kan prøve hele ferien.

Læs mere her. 

I møllerens fodspor

Hele ferien kan du komme forbi Vejle Vindmølle og gå på opdagelse i den med Møller Søren Nielsen. Du kan følge opdagelsesruten rundt i møllen og samtidig kan du blive klogere på, hvordan man i gamle dage malede mel på møllen.

Læs mere her. 

 

 

Anbefalet til dig