Drenge-gruppen har hos Ungdomsskolen i Odense Kommune, UngOdense, deltaget i et såkaldt MILIFE-forløb, der var tilrettelagt for større drenge fra Rising-kvarteret. Hver tirsdag fra kl. 17-20 har drengene sammen med voksne fra UngOdense frivilligt arbejdet med at styrke deres personlige og sociale kompetencer. Man har arbejdet med forskellige emner som anerkendelse, demokrati, personlige værdier, selvværd, kommunikation og kropssprog.
Projektet har ifølge ungdomscentermedarbejder i UngOdense og MILIFE-underviser, Monzer Dodar, været en succes. Drengene har rykket sig markant personligt, socialt og i forhold til skolearbejdet. Der ses også en afsmittende effekt på andre unge i området, i skoleklasserne og i drengenes familier.
Bakke det gode initiativ op
Rising omkring Solbakken er et udsat boligområde, der i officielle dokumenter omtales som en ghetto. Drenge-gruppen har – foruden førnævnte områder – også arbejdet med, hvordan de selv kunne gøre en forskel for at løfte området ud af ghettolisten.
Civica blev første gang opmærksom på drengene i forbindelse med et udviklingsprojekt omkring børnedemokrati og manglen på udeområder for unge i Rising. Særligt blev drengenes positive udvikling og deres store ønske om at ville gøre noget for deres lokalområde bemærket. Da drengene senere søgte om midler til at istandsætte ét af de primære mødesteder for ikke mindst børn og unge i kvarteret, besluttede Civicas bestyrelse at tilgodese deres ansøgning.
”Det er en fornøjelse at bakke op om unge mennesker, som har håb og drømme for deres kvarter, og som ønsker selv at lægge kræfterne i for at nå i mål - til gavn for langt flere end dem selv. De fortjener anerkendelsen, og forhåbentlig vil unge mennesker i andre almene boligområder lade sig inspirere af drengenes gåpåmod,” siger Flemming Jensen, formand for Civicas organisationsbestyrelse i en pressemeddelelse.
Vil gøre en forskel
Drengene vil bruge de mange penge på at renovere overdækkede bord- og bænkesæt, sikre der er askebægere og hyggelig belysning. Derudover vil drengene være værter ved genindvielsen af området, hvor beboerne ofte samles.
”MILIFE-holdet og jeg er rigtigt taknemmelige for denne pris. Det er som en drøm, der går i opfyldelse. Vi har altid gerne ville blive anerkendt, men vi havde aldrig forventet sådan en anerkendelse. Vi siger tusind tak for det her,” udtaler Saim, der deltager i MILIFE-gruppen.