El-hockey og Fitness for Alle

01/05/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Gårslev Gymnastikforening
Ved Sportsgalla sidste torsdag modtog Gårslev Gymnastikforening Parasportens Foreningspris. Vi har talt med Arne Rahbek, der er en af ildsjælene bag projektet.

Mest læste i dag

Det Parasportens år i Vejle Kommune, og med Sportsgalla der blev afholdt i sidste uge, har vi taget fat i flere af de talenter der var nomineret til priserne ved den store gallafest. Arne Rahbek som arbejder på at gøre fitness tilgængeligt for alle med et bevægelseshandicap, fortæller her om det store arbejde med parasporten.

Sport skal være for alle

Gårslev Gymnastikforening har indgået et samarbejde med foreningen, Fitness for alle, hvor de vil tilbyde motion og fitness for folk med bevægelseshandicap, så de kan færdes på lige fod med folk der ikke har bevægelseshandicap. Det projekt indbragte i sidste uge en pris ved Sportsgalla.

De har allerede godt gang i El-hockey, og næste mål er at få fitness helt på plads.

”Vi er ved at kigge på udbudsprocessen, og så forsøger vi at lave nogle aftaler med dem der skal bygge det her i foråret. Der bliver en række særmaskiner, som både kan bruges af folk med bevægehandicap, og folk der ikke har bevægehandicap,” fortæller Arne Rahbek, som står bag projektet.

Foto: Gårslev Gymnastikforening

To millioner kroner

Det har lykkes for Gårslev Gymnastikforening at få en bevilling fra forskellige fonde på to millioner kroner, som skal bruges til at særindrette fitnessdelen, så den også tilgodeser folk med fysisk handicap.

”Vi indgår et projekt, hvor vi blandt andet kan trække på Odense Universitet, som har udviklingsinstruktører med særligt fokus på bevægelseshandicap. Men vi får også muligheder for at trække på andre kompetencer i dette samarbejde og deres rådgivere,” fortæller Arne Rahbek.

Eneste El-hockey klub i trekantsområdet

Arne Rahbek er formand for hallen og dem der skal lave rammerne for det hele. Lige nu er gymnastikforeningen i gang med El-hockey, som er noget af der der er i fokus hos Gårslev Gymnastikforening.

Gårslev Gymnastikforening har startet den første El-hockeyklub i trekantsområdet, hvor der er startet 10 medlemmer siden januar. Her spiller de turnering og har et rigtig godt samarbejde med klubben nede i Sønderjylland, som også har hjulpet dem med trænere i opstartsperioden.

Alle former for fysisk handicap

Der er plads til alle i klubben, og man kan køre stolen med et joystick. Der er stor mulighed for at de fleste vil kunne være med:

”Alle kan stort set være med. Der skal meget til for at man ikke kan køre stolen. Så alle bevægelseshandicappede burde kunne være med, med mindre der slet ingen førlighed er,” forklarer Arne Rahbek.

Foto: Gårslev Gymnastikforening

Flere nye sportsgrene i støbeskeen

Det er planen at man på sigt, ud over El-hockey og fitness skal få andre sportsgrene på programmet.

”Vi starter lige op her, men det er planen, at vi i dialog med parasportsrådet vil lave øvrige sportsaktiviteter. Nu er det jo en El-hockeystol, men vi undersøger om der er flere muligheder for stolen i andre sportsgrene, men det må komme i næste step,” fortæller Arne Rahbek.

Hvilke specifikke sportsgrene, som de har i tankerne, vil Arne helst ikke ud med. For som han siger, så er intet bestemt endnu, men der er mange muligheder inden for kørestolesport.

Vinder af Parasportens Foreningspris

Ved Sportsgalla i sidste uge løb Gårslev Gymnastikforening med en fornem pris, da de foran et stærkt felt vandt Parasportens Foreningspris.

”Det betyder meget. Det er et kæmpe skulderklap for det arbejde, som vi har været i gang med i næsten to år. Det er dejligt, at der er nogen der påskønner det, og kan se at det er ny vej at gå i idrætssammenhænge for en traditionel idrætsforening. Vi er glade for at der er nogen der kan se, at vi har gjort den indsats,” fortæller Arne Rahbek og uddyber:

”Vi kan bruge det til at profilere os. Nu har vi fået en pris, så kan vi bruge den til at få nye folk til og også når vi skal søge i fonde, når vi er blevet tilgodeset af andre,” slutter Arne Rahbek af.  

Her kan du se Gårslev Gymnastikforening modtage prisen til Sportsgalla.

Vil du læse mere om handicaptilbuddene i Gårslev Gymnastikforening så kig med her. 

 

Anbefalet til dig