En god konference baner vejen til gode forretningsforbindelser

Foto: Shutterstock
Når man enten forsøger at etablere sig som ny virksomhed eller ønsker at bevare sit forspring som etableret virksomhed, så er det vigtigt konstant at skabe nye kontakter i og udenfor branchen.

Mest læste i dag

Gode forretningsforbindelser kan gøre en verden til forskel, og det kan derfor være gavnligt for virksomheden at afholde en konference. Her behøver det ikke at være et stort setup på nogen måde - så længe rammerne er gode og professionelle, så kan selv få inviterede få en masse ud af konferencen. Med en konference kommer man ud over scenekanten som virksomhed, og det er essentielt at skille sig positivt ud fra mængden!

Tænk i en professionel location med de rette faciliteter

Hvis din virksomhed ønsker at give jer i kast med en konference af større eller mindre skala, så er det første skridt at finde en professionel location, hvor alle behov - store som små - kan opfyldes. Så snart, der er valgt konferencelokaler, kan det ikke gøres om, og rammerne er virkelig alfa og omega for, hvordan virksomheden opfattes af de deltagende parter. Lokalerne skal helst ose af overskud og professionalisme med masser af lys og mulighed for at lufte ideer på tværs. Faciliteterne skal inkludere alt det nødvendige for, at der intet mangler, og når de ydre rammer spiller, så er det svært at se, at det ikke skal munde ud i nogle fornuftige forbindelser og et godt netværk efterfølgende.

Tag hånd om de udenlandske deltagere

Når man afholder en konference, hvor der er deltagende parter fra udlandet, så er det yderst vigtigt, at man tager sig særligt godt af disse. Udenlandske forretningsforbindelser er guld værd, når det kommer til udvidelse af virksomheden i fremtiden, og hvis de har haft en god og konstruktiv dag, så er det med garanti alle pengene værd. Én måde at gøre dette på, er ved at implementere lidt af deres kultur i konferencens agenda eller omgivelser. Når man tilgodeser andres kultur, bliver samarbejdet meget mere gnidningsfrit, hvilket naturligvis er ønskværdigt. Herudover kan det være en god idé at bestille en konferencetolk, hvis de udenlandske forbindelse ikke er så gode til engelsk, som vi er her i landet. Dét er virkelig noget, der bliver sat pris på, og det gør det muligt at kommunikere mere præcist, hvilket gavner alle.

Appellér til både intelligens og fysiske behov

Når man er til en konference, så er det vigtigt, at man appellerer både til deltagernes intelligens og nysgerrighed, men også til deres fysiske behov. Dette kommer naturligvis til udtryk i oplæggene, der skal være relevante og underholdende, men det er mindst ligeså vigtigt, at både mad og drikke er af god kvalitet. Uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke, og hvis der er rod i beværtningen, så får man hurtigt et dårligt indtryk af konferencen som deltager. Dette indtryk kan ødelægge et ellers succesfuldt arrangement, og det er derfor godt at kombinere både de fysiske og læringsmæssige behov til én samlet pakke. I mange tilfælde kan det være gavnligt at forestille sig, at man selv skal deltage i konferencen - altså hvilke krav ville man selv stille til en konference for, at den kan opfattes som succesfuld? Hvis man selv mener, at forholdene er i top, så er dette en rigtig god indikator for, om det bliver en god konference!

Anbefalet til dig