Eneste af sin slags i Danmark - ny rutsjebane bliver Fårups højeste forlystelse

15/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

En ny lokalplan giver Fårup Sommerland til at bygge højere forlystelser end tidligere, og den mulighed har forlystelsesparken gjort brug af. Foto: Fårup Sommerland
Søndag blev det meldt ud af Fårup Sommerland, at gæster kan se frem til en stor nyhed i parken i 2020. Saven er navnet på en helt ny rutsjebane, der bliver parkens højeste forlystelse nogensinde og den eneste i Danmark, der kører både forlæns og baglæns.

Mest læste i dag

Når Fårup Sommerland åbner porten til 2020-sæsonen, bliver det med en markant ny forlystelse i parken. Søndag d. 14. april præsenterede adm. direktør Per Dam nemlig planerne for 2020, hvor gæster kan se frem til at prøve Fårups hidtil højeste rutsjebane, nemlig Saven.

Investeringen i Saven sker blandt andet som resultat af, at Fårup Sommerland ønsker at videreudvikle parkens oplevelser og sidste år med en ny lokalplan har fået tilladelse til at bygge højere end hidtil. Rutsjebanen er således 24 meter høj, hvilket gør den til den højeste forlystelse i parken. Saven er derudover den første rutsjebane i Danmark, der kører både forlæns og baglæns, hvilket giver en helt anden oplevelse for dem, der prøver den.

"Det har været meget vigtigt for os at finde en rutsjebane, som appellerer til en bred vifte af vores gæster, og samtidigt vil vi gerne skabe en helt ny type oplevelse. Vi er derfor utrolig glade for at kunne præsentere Saven. Den er unik designet til Fårup, og jeg kan garantere, at den er sjov for hele familien – både, når den kører forlæns og også når den kører baglæns! Samtidigt kan hele familien være med, da det faktisk er muligt at prøve den af børn, så snart de er blevet 95 cm. høje. Jeg er derfor overbevist om, at Saven vil være med til at skabe rigtig mange grin og sjove oplevelser hos vores gæster," lyder det fra Per Dam.

To nye favoritter åbner allerede i år

"Vi er allerede godt i gang med projektudviklingen af Saven, og selv om det er svært at vente til 2020, så glæder jeg mig over, at vi også her til sæson 2019 kan præsentere to sjove, nye attraktioner. Den første er Motorbøllen, en svingende karrusel med motorcykler m/ sidevogn, som kan prøves af gæster helt ned til 90 centimeter - den skal nok blive en favorit for vores yngste gæster. Samtidigt har vi lanceret Nøddesvinget, der erstatter den mangeårige favorit Waveswinger. Nøddesvinget kan prøves når man er 100 cm høj – og så kan også dén køre både forlæns og baglæns, så der skal nok komme masser af kildren i maven, når man suser rundt mellem træerne i Nøddesvinget."

Saven bliver den eneste rutstjebane i Danmark, der både kører forlæns og baglæns. Foto: Fårup Sommerland

Om Fårup Sommerland:

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kunne i 2015 fejre 40 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 600.000 gæster, hvoraf 80 procent er danske. Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. kåret til top 3 blandt Europas bedste forlystelsespark fire år i træk (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), Verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015) og Nordens bedste sommerland i 2018 og 2019 (barnsemester.se).

Fårup Sommerlands vision er at være indbegrebet af enestående oplevelser for familier i hele Norden, og Fårups slogan er ”De største oplevelser er dem vi har sammen”.

Anbefalet til dig