Flagdagen for Danmarks udsendte markeres på Torvet i Esbjerg

I Byen
God stemning ved en tidligere markering af flagdagen. Foto: Esbjerg Kommune
Alle er velkomne på Torvet i Esbjerg, når Esbjerg Kommune tager del i den officielle markering af flagdagen for Danmarks udsendte torsdag den 5. september fra kl. 16.15.

Lige nu læser andre også

I anledning af den officielle flagdag den 5. september har Esbjerg Kommune invitereret de veteraner og tjenstgørende, som har været udsendt på missioner af og for Danmark i udlandet, til et arrangement på Torvet for at hylde deres indsats. Invitationen gælder også de udsendtes familier, men alle interesserede er velkomne til at deltage i markeringen af flagdagen.

Flagdagen blev indført i 2009, og dagen bruges som en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet.

Inden arrangementet begynder kl. 16.30 vil der være en musikalsk optakt fra kl. 16.15, hvor fanebærerne og Syd- og Sønderjyllands Politiorkester går fra Musikhuset Esbjerg til Torvet. Det fortæller Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse. 

Kl. 16.35 holder 1. viceborgmester Susanne Dyreborg velkomsttalen og årets flagtale holdes af folketingsmedlem Ulla Tørnæs. På scenen vil der også være musikalske indslag ved Ravn/Kristensen/Gade.

Børn af lokale veteraner og tjenstgørende får overrakt børnemedaljen. Pansermuseet i Oksbøl udstiller en Eagle 6 og en Piranha 5. Der serveres kaffe og kage under arrangementet.

Anbefalet til dig