Lørdag og søndag vil der være en summen af markedsstemning og livemusik i de fantastiske rammer i Spinderihallerne. Der er nemlig Fødevarefestival på programmet, og hele 46 forskellige lokale producenter stiller op med hver deres bod, hvorfra de sælger og fortæller historien om deres unikke produkter.
Blandt boderne er der flere vejlensiske varemærker. Eksempelvis har Vanilla både en bod for deres brød, og for deres prisvindende konditori. Osteriet har en bod, hvor de sælger, ja: ost. Naturlic har en bod, hvorfra de sælger deres specielle te-blandinger og andre lækkerier. Og Vejle og Omegns Biavlerforening har en stand med vidt forskellige typer af honning fra Vejle og opland.
Derudover er der mange andre spændende stande. Vinbonden Kim F. Madsen fra Kolding, også kendt som HamSjælv, som har vingården MoDaVi dukker for eksempel op. Det samme gør Knaplund Destilleri og Klosterbryggeriet, så der er også mulighed for at få slukket tørsten og fyldt vinkælderen op.
”Det er lokale kvalitetsvarer og sæsonens råvarer, som er på programmet” fortæller arrangør Jimi Kristensen, og uddyber:
”Det vil sige der ikke er nogle danske jordbær. Det er meget rodfrugter, som kommer op fra jorden nu, men så har vi også alle destillerierne, marmeladerne, honningen, den lokale slagter og ost. Ting, som ikke er så sæsonbetonede.”
Hedebølgen i sommers forringede høsten for mange lokale råvareproducenter. En af de producenter, som vejret påvirkede, var Gyldenlund Mel, fortæller Jimi Kristensen. Gyldenlund Mel har dog stadigvæk en stand på Fødevarefestivalen.
Livemusik og smagning
Udover de mange stande, er der også livemusik på programmet. Jesper fra bandet K-Deluxe skaber den rette stemning, lover arrangørerne. K-Deluxe er et band, som har et repertoire, som primært består af rockmusik fra forskellige årtier, men også pop- og disconumre sniger sig med – så længe det er sange, som folk kender og kan synge med på.
Søndag klokken 14.30 er der desuden mejerismagning. Det er Ost & Ko, som står bag dette arrangement, hvor man kan blive klogere på, hvordan man kvalitetsdifferentier almindelige mejeriprodukter som mælk og ost.
Street Food for første gang
Det er femte gang, der bliver afholdt Fødevarefestival i Spinderihallerne, men selvom konceptet på mange måder ligner sig selv, er der også nye folk og produkter bag standene, fortæller arrangør Jimi Kristensen.
Det er eksempel første gang at der er gadekøkkener, street food om man vil, til stede. Det er foodtrucken Vex-Mex som tropper op, og serverer vegansk-mexicanske retter. Og Nord Gourmet fra Kolding, som serverer urban gourmet, og satser på at gøre topgastronomi folkelig med deres gadekøkken.
Du kan se alle 46 stande, og hvordan de er placeret på billedet her:
Om Fødevarefestival i Spinderihallerne
Åbningstider: Lørdag den 3. november og søndag den 4. november fra klokken 10 til 16
Entré: Voksne 50,- kr og børn u. 12 år gratis
Obs: Hunde må ikke medtages i Spinderihallerne, når der er fødevarer.