Gratis endags-festival på lørdag i Aarhus

Hvis det kribler efter endnu en festival, så kan du glæde dig til på lørdag, når Sydhavnsfestivalen skal afvikles. En festival fyldt med musik, sport, debat, kunst og naturligvis mad.

Mest læste i dag

Byen vælter sig i skønne arrangementer i løbet af festugen, der strækker sig til og med søndag. Aarhus Festuge bliver dog lukket af med fest og farver i løbet af weekenden, hvor du blandt andet kan tage til en hyggelig festival på Sydhavnen.

Sydhavnsfestivalen er et arrangement stablet på benene af Frontløberne og Foreningen Sydhavnen, der åbner det gamle industriområde i Aarhus Midtby op for en enkelt dag, hvor området bliver omdannet til en spirende kreativ oase.

Dagen byder på mange forskellige aktivteter, så som, musik, kunst, mad, sport og debat. Sydhavnsfestivalen er en start på den udvikling, der skal være med til at gøre Sydhavnen til et område for alle borgerne i Aarhus.

Ingen Eminem eller Britney

Sydhavnsfestivalen har dog ingen intentioner om at skulle måle sig med de andre festivaler rundt omkring i Danmark, og derfor vil man blive rigtig skuffet, hvis man forventer at se Eminem, Britney Spears eller en tredje kæmpestjerne på scenen. I stedet overlades området til en masse drivsjæle og lokale kunsterne, der er på vej frem.

Musikken:

På scenen vil du fra klokken 15:00 og til slut have mulighed for at høre følgende bands.

15.00 No Dice
16.00 JP og Yeti 
17.10 Parasol 
18.30 HVEM ER ALF? 
19.30 Pony Marshall (præsenteres af Sputnik Music Collective)
20.30 Moebius 
21.30 Cellophane Flower (præsenteres af Sputnik Music Collective) 
22.30 CC Klassik. 

Showrooms og værksteder:

Er det mere kunsten og de kreative udfoldelser der fylder hos dig, så er der masser af forskellige showrooms og værksteder, der er åbne i løbet af dagen. Er det en møbelsnedker du gerne vil kigge ind hos, så har Max Møbel åbnet for dit værksted i løbet af dagen.

Trækker et flot atelier med masser af kunst i stedet, så bør du måske overveje at besøge et af de mange åbne atelierer, hvor lokale kunstnere har sat deres udstillinger frem.

Det første værksted åbner allerede klokken 10:00, og du kan hygge dig indtil klokken 22:00, hvor det sidste værksted lukker. Derefter kan du gå over og slutte festivalen af med en god omgang musik af CC Klassik.

Debat, quiz og talks

En debatscene er der også stillet op under Sydhavnsfestivalen. Har har du mulighed for at høre på mange forskellige personligheder, hvor der både vil blive debatteret forsekllige og forandring, ligesom arkitektur og historie også er oppe at vende.

Der er rigtig mange arrangementer i løbet af Sydhavnsfestivalen, hvor du naturligvis også har mulighed for at væde ganen i friske drikkevarer samt forkæle dine smagsløg med lækre retter.

Vil du læse mere om aktiviteterne og programmet på dagen, så kan du finde hele programmet her på Sydhavnsfestivalens facebookside.

 

Anbefalet til dig