I dag starter Viborg Animationsfestival: Fransk fokus og extended reality

24/09/2018

Helge Rahbek

På årets animationsfestival er der danmarkspremiere på filmen The Breadwinner, som Angelina Jolie har været med til at producere. Foto: Nora Twomey.
Viborg Animationsfestival åbner i dag dørene for sjette gang. Gæsterne kan også i år få glæde af udstillinger, konferencer, interaktiv underholdning, og filmvisninger - denne gang med et særligt sydeuropæisk strejf.

Mest læste i dag

Har du endnu ikke fået set de Oscar-nominerede kortfilm Garden Party og Negative Space, så har du nu chancen. Filmforestillingerne under Viborg Animationsfestival har nemlig, ligesom alle de andre elementer, et fransk fokus. Derfor vil der også være danmarkspremiere på The Breadwinner, der blandt andet tæller Angelina Jolie som executive producer.

Derudover kan man blandt andet opleve udstillingen French Kiss, der udstiller værker fra blandt andet franske tegneserieskabere, samt originale tegninger og malerier af oscar-nominerede Bastien Dubois.

Ud over alt det franske, har festivalens gæster også mulighed for at møde Thorbjørn Christoffersen - en af skaberne bag den evigt populære Terkel i knibe og Ronal Barbaren.

Se traileren til årets animationsfestival her:

ANIMOK

ANIMOK vender tilbage som en del af festivalen. Skoleklasser fra hele Danmark har lavet deres helt egne animationsfilm, og de allerbedste af dem vil i dag modtage en pris ved ANIMOK-prisuddelingen. Vinderne udpeges naturligvis af en professionel jury.

Virtual, Augmented og Extended reality

De forskellige termer kan være en smule svære at hitte rundt i for de uindviede. Men den 28. og 29. september kan de der har lyst blive klogere, når EXTENDED Viborg Game & XR Expo åbner dørene, og giver de spilleglade gæster mulighed for at afprøve spil der gør brug af XR (Extended Reality). Herudover vil der være mulighed for at opleve, hvordan teknologien ikke bare bliver brugt til underholdning, men også tages i brug ved både rehabilitering, undervisning, og træning. Dette står EON for, der netop har åbnet en afdeling i Viborg.

Når det kommer til både Virtual og Augmented Reality er der også rig mulighed for at lære noget nyt. Dette sker når eksperter på området fortæller om deres erfaringer og hvordan de ser fremtiden indenfor feltet.

Animeret sundhed og uddannelse

I den anden ende af festivalen finder vi konferencerne Animated Learning, Animated Health og Sci-VI. Her har branchefolk mulighed for at netværke og lære nyt indenfor de tre områder. Animated Learning-konferencen sætter fokus på innovative undervisningsmetoder. Konferencen Animated Health fokuserer på, hvordan animation, spil, apps og ny teknologi bruges til at afhjælpe eller løse udfordringer og sundhedsmæssige problemstillinger. Temaet for dette års konference er brugen af Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og animation.

Årets udgave af Sci-Vi konferencen har titlen Public understanding of science: Animation as a tool to augment our imagination. Konferencen modereres af Tor Nørretranders, som er tidligere redaktør for DRs videnskabsprogram Hvælv.

Viborg Animationsfestival er Danmarks største animationsfestival. Festivalen starter mandag den 24., og fortsætter hele ugen frem til søndag den 30 september.

Hele programmet for festivalen kan findes på festivalens hjemmeside.

Anbefalet til dig