I foråret kan du møde Prinsesse Leia, Pia Tafdrup og andre stærke kvinder på biblioteket

Af: Helge Rahbek

|

15/01/2019

I Byen
Voksfiguererne her af Prinsesse Leia og Han Solo skal man tage til Berlin for at opleve. Men der er masser af andre oplevelser fra Star Wars-universet på Vejle Bibliotek i vinterferien. Foto: Shutterstock.com
Bibliotekets forårsprogram er netop kommet på gaden, og det byder blandt meget andet på en række inspirerende møder med stærke kvindestemmer for de voksne og Star Wars-inspireret vinterferie for de små.

Lige nu læser andre også

Der er masser spændende oplevelser for både børn og voksne i Vejle Bibliotekernes nye forårsprogram.

Lørdag den 19. januar bliver forårssæsonen skudt i gang med humoristisk og poetisk børneteater på Vejle Bibliotek, når Teater My lægger vejen forbi med forestillingen Jeg kan huske alting om hverdagen i børnehøjde.

Teater My. Pressefoto

Resten af foråret sætter biblioteket en række stærke kvinder stævne. Du kan møde forfatterne Mathilde Walter Clark, Malene Ravn og Pia Tafdrup, blive klogere på de mange fordele ved at gå med professor Bente Klarlund, møde journalist Anne Knudsen, der fortæller om sin spændende opvækst i Grønland eller høre Kirstine Kloster Andersen fortælle den fascinerende historie om nazi-agenten Vera Schalburg.

En af Danmarks mest læste digtere, Pia Tafdrup, besøger Vejle Bibliotek på Verdens Poesidag den 21. marts. Foto: Gyldendal

Per Vers og Star Wars

Der er selvfølgelig også mænd på plakaten. Musikeren og ordkunstneren Per Vers lægger vejen forbi til en artist talk, mens den musikalske duo Allan Østerdahl og Troels Witter giver deres bud på, hvordan De Ti Bud har sat deres aftryk på moderne musik.

Derudover kan du blandt andet tage dig en tænkepause om integration, høre om motionsdoping, og finde ud af om man rent faktisk kan dø af et knust hjerte.

Børnene kan også se frem til masser kreative workshops, underholdende koncerter, lytteklubber, læsemaraton og børneteater i løbet af foråret.
Der bliver heller ikke grund til at kede sig i vinterferien, som blandt andet står i Star Wars-universets tegn med både koncert, stafet, rollespil og workshops, hvor børnene kan lave deres egne lyssværd eller droider.

Du kan hente forårsprogrammet på biblioteket eller se det online her.

Anbefalet til dig