Ingen sommerferie til flyttefolkene: Nye indbyggere strømmer til Vejle

16/08/2019

Christian Granhøj Skouboe

Der er nok at lave for omegnens flyttefolk. Foto: Shutterstock
I 2018 fik Vejle Kommune 721 nye borgere. Syv måneder inde i 2019 er det tal overgået.

Mest læste i dag

Igen i år har mange tilflyttere sagt ja tak til Vejle og rykket tilværelsen til kommunen. Og i år sker det i et tempo, der må give områdets flyttemænd sved på panden.

Faktisk har antallet af nye borgere – efter kun syv måneder – allerede passeret det samlede antal for hele sidste år. 722 flere borgere er der i år kommet til Vejle Kommune mod 721 i hele 2018.

De gode bosætningstal for årets første syv måneder giver grund til optimisme, i forhold til om Vejle Kommunes målsætning om 1000 flere borgere om året kan nås. 

Jobs tiltrækker nye borgere

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, glæder sig over de mange nye borgere, og ser flere årsager til, at 2019 indtil videre har været et godt bosætningsår.

"Muligheden for at finde jobs står naturligvis højt på familiernes prioriteringsliste, når folk skal finde et sted at slå sig ned. De seneste år har en række spændende virksomheder valgt at flytte til vores kommune, og de gode økonomiske tider betyder, at antallet af arbejdspladser nu er på sit højeste siden 2008," forklarer borgmesteren, der også fremhæver, at Vejle har gode uddannelsesmuligheder og en god transportinfrastruktur.

"Der bygges meget i Vejle og masser af forskellige boligtyper skyder i denne tid op. I Fjordbyen bygges en flot bydel med fokus på arkitektur og kvalitet. Ved Ny Rosborg planlægges en helt ny bydel, der skal bygges efter bæredygtige og resiliente principper og så har vi også mange nye ungdomsboliger på vej," fortæller borgmesteren i en nyhed på kommunens medie Mikropol. 

Anbefalet til dig