Italienere skal vandre på Fjordenhus

Den 26. august bliver Fjordenhus omdannet til en akrobatisk legeplads, når Vertikale Intuitioner skal bestige den ikoniske bygning.

Mest læste i dag

Selvom bygningen kun er ganske få måneder gammel, så er Fjordenhus alligevel blevet et ikon for Vejle. Mesterværket der er tegnet af den verdenskendte kunstner, Olafur Eliasson, har i den grad bragt Vejle på verdenskortet, og mange turister besøger Vejle for at få et tættere blik af bygningen.

Søndag d. 26. august skal to italienere besøge Fjordenhus, men det er af en lidt anden årsag. Hvor de fleste mennesker vælger at se bygningen indefra, så har italienerne nogle lidt andre planer.

De to italienere er nemlig akrobater, og de er blevet hyret i forbindelse med Vild med Vand arrangementet i Vejle. Eventi Verticale, eller Vertikale Intuitioner som de kaldes på dansk, skal bestige Fjordenhus udefra, hvor de vil underholde med et akrobatisk show.

“Vi havde fået en aftale med de her akrobater, og vi tænkte, at det kunne være sjovt, hvis de kunne gå på nogle bygninger. Vi havde først tænkt på Bølgen, men der vidste vi, at vi ikke ville få lov. Det troede vi heller ikke med Fjordenhus, men vi spurgte, og de sagde ja med det samme,” lyder det fra Vejle Kommunes kulturkonsulent, Thomas Schøidt, der kalder det for en spektakulær aftale.

Thomas Schøidt opfordrer folk til at møde op, og han forestiller sig, at det bliver et fantastisk oplevelse.

“Det bliver helt vanvittigt. Det er to akrobater, der hægter sig fast, og så vandrer og springer de altså rundt på Fjordenhus. Det bliver meget spændende,” lyder det energisk fra kulturkonsulenten.

Vertikale Intuitioner kan ses kl. 14:30 på Fjordenhus, og det er umiddelbart efter, at Shaka Lovless har givet koncert. Foruden de italienske akrobater vil der i løbet af Vild med Vand, også være besøg af gadeartister fra Australien, Catalonien og Frankrig.

 

 

Anbefalet til dig