Kaffetrang? I Esbjerg findes både Danmarks største og Danmarks måske hyggeligste kaffebar

23/09/2018

Helge Rahbek

Kaffesmeden, som gemmer sig i en baggård til Smedegade
Inde i en baggård i en af byens små sidegader finder du en lille økologisk kaffebar. Få hundrede meter længere henne, midt på gågaden, ligger Danmarks største kaffebar. Det kaffe-elskende cafémiljø blomstrer i høj grad i Esbjerg.

Mest læste i dag

Kaffesmeden er navnet på en af byens hyggeligste kaffebarer. Den gemmer sig i en baggård i Smedegade, hvor man både kan sidde i den idylliske gårdhave eller nyde sin kaffe i de nærmest dagligstue lignende lokaler. Bag konceptet står Lis Ladegaard Jacobsen, der de seneste 12 år har arbejdet som barista.

Hendes passion for både kaffe og økologi afspejles i høj grad på menukortet, der byder på et væld af kaffevarianter og små økologiske retter såsom havregrød, mormorboller og kanelsnegle.

Bæredygtighed, fair trade og økologiske kvalitetsprodukter er nøgleordene for Lis Ladegaard Jacobsen, hvilket kombineret med hendes store personlige engagement og passion, gør Kaffesmeden til en helt unik oplevelse for kunderne.

 

Danmarks største kaffebar

Midt på gågaden finder du et andet samlingssted for kaffeglade Esbjergensere, nemlig Espresso House. I foråret åbnede den to etagers kaffebar fordelt på mere end 400 kvadratmeter og med plads til 200 gæster.

Kaffebaren er kaffekoncernens hidtil største café i Danmark, og er med til at positionere Esbjerg som storby.

Espresso House er nordens største kaffekæde med hele 24 caféer i Danmark alene. Udover et bredt sortiment af forskellige kaffevarianter kan man hos Espresso house også få stillet sulten med en salat, sandwich eller bagværk fra kædens eget bageri, Espresso House Bakery.

 

Anbefalet til dig