Jægerne fik ram på 123 sølvmåger på havnen, da kommunen tidligere på året forsøgte sig med skydning som et nyt tiltag i mågereguleringen. Kommunen er meget tilfreds med resultatet - og fortsætter derfor nu forsøgsordningen i løbet af den fire måneder lange jagttid, der skydes i gang på søndag.
"Vi har et rigtig godt samarbejde med en gruppe af frivillige jægere. De vil være til stede på forskellige tidspunkter for at skyde sølvmåger på Fjernvarme Horsens og kommunens egne arealer på havnen," fortæller ingeniør Ulla Nygård Hansen fra Horsens Kommune.
"Målet er selvfølgelig ikke at udrydde mågerne, som altid vil være en del af en havneby. Men skydning er ét ud af flere tiltag for at holde bestanden nede, så byens borgere kan færdes og bo i fred og ro," fortsætter Ulla Nygård Hansen i en pressemeddelelse.
Mågerne skal skræmmes til at holde sig væk
Ifølge kommunen og jægerne selv kræver det en vedvarende indsats for at få bestanden af sølvmåger ned på et tåleligt niveau. Mågerne skal ikke kunne føle sig sikre på havneområdet. Strategien er, at jægernes tilstedeværelse på havnen på sigt får mågerne til helt at holde sig væk. Jægerne bærer genkendelige gule veste - både så borgere ikke er i tvivl om, hvem de er, og så mågerne kommer til at forbinde de gule veste med faren for at blive skudt ned. På et område som havnen, hvor også andre færdes i gule veste, vil denne strategi kunne få god effekt i forsøget på at skræmme mågerne væk.
Det stod klart allerede under første forsøgsperiode i foråret, at mågerne hurtigt lærer at spotte en jæger på lang afstand. Så det kræver snilde at få ram på de intelligente dyr, der tydeligvis også kan genkende de biler, som jægerne ankommer i. Så både kommunen og jægerne er positivt overraskede over, at det lykkedes at skyde 123 måger først på året.
Om forsøget med skydning af måger fortsætter i de kommende år og måske udvides til andre områder i kommunen, skal Plan- og Miljøudvalget afgøre sidst på året.