Køb dine unikke julegaver på designmarked i weekenden

Af: Helge Rahbek

|

13/11/2018

I Byen
Louise Maagard er en af de kunsthåndværkere, som udstiller og sælger sine ting i weekenden.
Esbjerg Kunstmuseum slår dørene op, og byder alle indenfor til deres kunsthåndværk- og designmarked på lørdag.

Lige nu læser andre også

Lørdag den 17. november er det ikke samtaler om kunstværker, der vil summe i salene på Esbjerg Kunstmuseum. Her drejer det sig i stedet om gode handler, gaveindpakning, nysgerrige spørgsmål om tilblivelsesprocesser og skæve idéer, papirklip, børnetøj, strik, keramisk glasur, industrielt design - og meget mere.

“Hvert år den næstsidste lørdag i november inviterer vi alle gratis indenfor. Denne lørdag er en dag fyldt med traditioner, hvor museet summer af liv og hyggeligt samvær. Mange kommer igen år efter år, men der er også mange nye ansigter – folk, som måske ikke er så vant til at komme på et kunstmuseum, der benytter denne lejlighed til at kigge forbi," siger museumsinspektør Birgitte Ørom, der sammen med sine kolleger glæder sig til at byde alle velkommen til dette års Jule-Kunst-kaos.

Boderne til Jule-Kunst-Kaos:

Traditionen tro stiller en lang række dygtige kunsthåndværkere og designere denne dag deres boder op i museets sale og lader en særlig stemning brede sig.

I år deltager:

Mona Thy / Thydesign – tekstil, læder og beton, Maria Svendsen / BYPIPPIP – smykker og tekstil Louise Maagaard – porcelæn, Jesper Sand – industrielt design og kunsthåndværk, Jytte Lysgaard – keramik, Marianne Farup-Hansen – smykker og sælskind, Svært Fint / Nina Una Knudsen – bæredygtigt børnetøj, Bibi Hansen – keramik, Gitte Frandsen – strik, Mia Jensen – porcelæn, Randi Platz – keramik, Louise Hansen / Lulu Design – tekstil og børnetøj, Karen Segall – illustration og tekstil, Betina Leth Trampedach – illustration og klip, Dorte Lausten – smykker.

Mia Jensens porcelæn - flankeret af Wilhelm Bjarke Petersens kunstværk "Drømmen om Kniven" i baggrunden.

Der er altså rig mulighed for at finde noget for enhver smag. Uanset om man er ude på at forkæle sig selv, eller man vil finde en helt unik julegave.

Juleklip musik og mad

Jule Kunst-Kaos på Esbjerg Kunstmuseum er dog meget mere end kunsthåndværk og gavekøb. Der er også aktiviteter, de besøgende kan deltage i, og så er der musikalsk underholdning af den julede slags.

Museets juleklippeværksted for både børn og voksne er åbent og bemandet hele dagen. Med udgangspunkt i farverige kunstplakater og anderledes materialer kan man få inspiration til at lave sit eget personlige og funky julepynt.

Klokken 14.30 synger Westcoast Gospel Voices en koncert med et drys af jul, og Restaurant Kunstpavillonen serverer sandwiches, gløgg og æbleskiver mellem kl. 12 og 15.

Der er fri entré hele dagen, og alle er velkomne i Havnegade 20. Dørene åbner lørdag den 17. november klokken 10 og lukker senere samme dag, klokken 17.

 

Anbefalet til dig