Kulturens Døgn: Svensk sangerinde fortolker Bowie på Tobakken

Af: Helge Rahbek

|

10/10/2018

Miriam Aida er en af Sveriges mest populære jazz-sangerinder og har turneret i store dele af verden. Hun bor i Malmö, hvor hun bestyrer jazz-klubben "Monk".
Kulturens døgn fredag den 12. oktober byder på mange muligheder for at opleve kultur i hele Esbjerg.

Mest læste i dag

Som et led i Kulturens Døgn har Tobakken valgt at præsentere et spændende Verdensmusiknavn, nemlig den prisvindende svenske sangerinde Miriam Aïda.

Miriam Aïda optræder på Tobakken med et helt friskt album i bagagen, “Loving The Alien.” Som kendere kan regne ud, er albummet inspireret af David Bowie og ifølge Miriam Aïda hans budskab om at følge sit hjerte.

Med afsæt i afro-brasilianske rytmer, jazz, reggae og svensk melankoli giver Aida og bandet deres alternative bud på forskellige klassiske Bowie sange fra hele Bowies lange karriere ( 1969-2016): “Space Oddity”, “Let’s Dance”, “Rebel Rebel”, “Letters To Hermione”, “Loving The Alien”, “5:15 The Angels have gone”, “This Is Not America”, “Dollar Days”, “Ashes To Ashes”, “The Man Who Sold The World” og “Ziggy Stardust.”

Miriam Aïda tager guitaristen Mats Andersson, der spiller 7 strenget akustisk guitar, og de to percussionister Ola Bothzén og Finn Bjørnulfson med på Tobakken.

Det bliver en aften med en af Sveriges mest grænsesøgende og omtalte sangerinder, der fortolker en af musikhistoriens største personligheder på sin helt egen måde. En oplevelse for alle Bowie fans – og alle andre.

Koncerten begynder klokken 20.00, og der er gratis entré.

Masser af kultur på Esbjerg Kulturskole

Hvis du ikke ved, om du mest er til musik, billedkunst, ballet eller teater, kan du opleve det hele på et sted – nemlig på Esbjerg Kulturskole.

Her starter Kulturens døgn allerede klokken 17.00, hvor du kan opleve kulturskolens elever optræde med de ting, de har lært inden for de forskellige kunstarter.

I Store Sal kan du opleve kor, ballet, jazz og klassiske sammenspilshold. Hvis du går over i Teatersalen, er der tryk på. Her optræder på skift rytmiske sammenspilshold, hold fra Musikalsk Grundkursus, og til sidst er der fællesoptræden ved alle Grundkursuselever.

I Billedkunstsalen og opgang C er der kunstudstilling og workshops, og hvis du bevæger dig øverst op i Galleri Syd, er der cafékoncerter med guitarer og klaver. Det er også her, du kan få kaffe og kage.

Men det er ikke kun i de forskellige bygninger, der er gang i den, i skolegården er der nemlig udstilling, lys og teater. Der er derfor noget for enhver smag på Esbjerg Kulturskole – og det hele slutter klokken 21.00 - hvis du da ikke er smuttet til koncert på Tobakken inden da.

 

Anbefalet til dig