Lev sundt i Århus

05/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En sund livsstil er ønskværdigt for rigtig mange danskere, hvor der dog er for få der rent faktisk tager handling.

Mest læste i dag

I de seneste år er der kommet en sundhedsbølge skyllende indover det danske land. En sund kost og masser af motion, er i højsædet hos mange personer, men det er stadig ikke nok danskere som lever sundt nok. Der kan være mange undskyldninger, som for eksempel at der ikke er nogle muligheder i den by du bor i. Hvis du bor i Århus, vil vi her bringe nogle muligheder for dig der vil finde en sundere livsstil frem.

Tag cyklen fremfor bilen

En af de mest simple måder hvorpå du kan få daglig motion, er ved at tage cyklen på arbejde eller i skole, i stedet for bilen. Århus har en rigtig god infrastruktur, med gode cykelstier igennem hele byen. Ofte vil det også være hurtigere at tage cyklen rundt i den store bymidte, på grund af de mange biler der skal igennem hver morgen og eftermiddag.

Der er ekstremt mange cyklister i storbyer som især Århus og København, og derfor er der desværre også mange cykler der bliver stjålet. Derfor er det ret vigtigt at du har dig en cykellås til cyklen.

Masser af motionsmuligheder

I en storby som Århus er der muligheder for at få motion på enhver tænkelig måde. Om du har lyst til at starte i en forening og spille fodbold, håndbold, basketball, badminton osv. så er der et utal af lokalklubber, som du kan blive medlem af. Udover dette er der også løbeklubber og cykelklubber, så man kan dyrke motion i det fri, i et fællesskab.

Som i så mange andre storbyer er der nærmest flere motionscentre, end du kan tælle. Om det er det klassiske fitnesscenter eller crossfit der er drømmen, så er der masser af muligheder i skønne Århus.

Det anbefales fra Sundhedsstyrelsen at du dagligt får minimum 60 minutters motion, på et mellem-højt intensitetsniveau. Derfor kan en cykeltur eller en rask gåtur, være fantastisk for din krops velvære. Med en så smuk by som Århus, er der masser af muligheder for at gå en tur igennem byen, og nyde den smukke arkitektur.

Spis dig sund i smilets by

For at kunne have en sund krop, er det mest essentielle at have en sund og varieret kost. Det behøver dog ikke betyde flere timers puklen over gryderne i køkkenet. I Århus bliver det negative syn på take-away fastfood brudt ned. Århus by tilbyder et hav af skønne restauranter som har mange grønne og sunde retter på menuen. Udover dette er der mange restauranter, som tilbyder at levere sunde retter, så aftensmaden bliver noget lettere, og du derfor ikke behøver at gå ned på sundheden, bare fordi det er take-away.

Udover selve kosten er der mange ting du dagligt kan gøre, for at leve et sundere liv. Alt for meditation til at tage vitamintilskud, for at din krop får de rigtige vitaminer så den kan køre på fulde omdrejninger hele døgnet rundt. Alle disse ting kan du læse om på internettet, blandt andet kan du finde sunde helsetips på et sundhedsmagasin.

 

 

Anbefalet til dig