Levende skulpturer vokser frem overalt i byen

I Byen
Et eksempel på de nye skulpturer af pil, der titter frem mange steder i Vejle. Foto: Vejle Kommune
Sommeren står for døren, og rundt omkring i Vejle Kommunes byer pryder nye levende pileskulpturer de tilplantede krukker og skaber ægte sommerstemning. Tanken bag skulpturerne er at nytænke de grønne miljøer og samtidig føje et kunstnerisk udtryk til bybilledet.

Lige nu læser andre også

Det er designvirksomheden Baugaarden Living Art, der står bag de i alt 19 levende pileskulpturer. De er placeret på forskellige lokationer i Vejle Kommune.

Designer Heinrich Braun siger om skulpturerne:

"Det glæder mig, at Vejle Kommune har valgt at tænke i utraditionelle løsninger ved at dekorere det offentlige rum med levende kunst. Et levende kunstværk skaber et rigere og mere dynamisk byliv, da det gror og udvikler sig hele tiden."

Positiv respons

HedeDanmark samt Vejle Kommune står for vedligeholdelsen af skulpturerne.

"Det er sjovt at kunne vise noget utraditionelt og anderledes, og vi har allerede fået positiv respons på de nye tilplantede krukker," siger Jonna Baagøe fra HedeDanmark.

Pileskulpturerne har forskellige former og er alle flettet af adskillige levende pilegrene. Med tiden vil pilegrenene vokse sammen og blive til én levende pileskulptur. Pilen er en taknemmelig plante, som kan tåle det danske klima året rundt.

Hvert år vælger kommunen ny blomsterudsmykning. Valget faldt i år på de levende pileskulpturer, da de i form og design efterlever kommunens mål om at løfte den arkitektoniske kvalitet og forskønne kommunens byer.

Holder året rundt

"Vi syntes, det kunne være spændende at prøve noget anderledes. Pil er et interessant valg, fordi det er noget andet, end det vi normalt har i krukkerne, det holder hele året, men giver alligevel noget forskelligt i forhold til årstiderne," siger Lena Månson, landskabsarkitekt i Vejle Kommune Vej & Park.

Designer Heinrich Braun tilføjer:

"Pilens fleksibilitet skaber en mangfoldighed i designprocessen, men samtidig skal jeg respektere den naturlige begrænsning, der ligger i at få pilene til at gro i deres nye form. Det er i spændet mellem disse to yderpunkter, at jeg har skabt skulpturerne til Vejle Kommune."

Et bedre kig på de flotte krukker. Foto: Vejle Kommune

 

 

Anbefalet til dig