Litterært måltid: man skulle tro Babette selv var i køkkenet

I Byen
Foto: Viborg Bibliotekerne
Torsdag d. 6. juni kl. 17.30 inviterer Viborg Bibliotekerne til en aften, hvor alle sanser kommer i spil på Ormstrup Gods. Ejerne af Ormstrup Gods åbner Jagtstuen for en aften i selskab med Karen Blixens roman ”Babettes Gæstebud”.

Mest læste i dag

Aftenen starter med en guidet gåtur i godsets smukke park og efterfølgende serverer Randi Falk fra Café Gudenåhuset, Bjerringbro, den eksklusive middag, som Babette fremtryller i Gabriel Axels film fra 1987.

Middagen består af en 5-retters menu, hvor der bl.a. serveres ægte russisk kaviar på blinis og vagtler med fois gras og trøfler. Menuen ledsages af en udsøgt vinmenu.

I løbet af aftenen vil skuespiller Chili Turéll læse højt fra Karen Blixens lille roman ”Babettes Gæstebud”, en fortælling om den franske flygtning og gourmetkok Babette, der er strandet i et afsides norsk sogn. 

Chili Turéll er uddannet på Århus Teaters skuespillerskole og har været tilknyttet Det Kongelige Teater, Århus Teater og Jomfru Ane Teatret. Chili Turéll er en flittigt benyttet indlæser af lydbøger, hvor hendes dejlige stemme og medlevende oplæsning er meget karakteristisk. Siden 1979 er det blevet til ca.150 titler.

Prisen for aftenen er 895 kr. alt inkl. Arrangementet har modtaget sponsorater fra Meny og SuperBrugsen i Bjerringbro samt Mammen Ost.
Det er torsdag d. 6. juni kl. 17.30 på Ormstrup Gods, Ormstrupvej 33, 8850 Bjerringbro og arrangementet er del af Bjerringbro Kulturfestival. 

Anbefalet til dig