Lokal initiativtager vil ændre måden syge får akut-tider på

I Byen
Foto: Facebook.com
En ny gruppe på Facebook skal matche akut syge patienter med behandlere, som har en ledig tid i kalenderen.

Mest læste i dag

Når en patient melder afbud koster det både tid og penge for behandleren, men afbuddet er lige så bittert for de patienter, der akut fejler noget, men som ikke kan få en tid. Det oplevede Kim Palm. Til daglig arbejder han som sportsmassør i Vejle på en klinik. Her er håbefulde opkald fra patienter med akutte smerter, der inderligt håber, at der er et hul i klinikkens kalender, en del af hverdagen. Alt for ofte er der dog ikke et hul, men det gav Kim Palm en idé.


Han har startet en Facebook-gruppe, hvor patienter med akutte smerter kan få direkte kontakt med en kiropraktor, zoneteraput eller massør, som kan kigge på dem. Det er i hvert fald visionen, fortæller Kim Palm:

“Jeg fik selv et afbud forleden. Der skrev jeg ud på gruppen dagen før, og så blev den taget. Selvom vi ikke har været i gang så længe, er der allerede også en anden behandler, som har skrevet derinde. Så nu handler det om at få folk derind. Jo flere kommer, des mere aktivitet.”

Kim Palm bruger sin tid på Facebookgruppen, når ikke han passer sine egne patienter i Bredballe Center, hvor hans virksomhed Vejle Sportsmassage har til huse. Han startede med at sende et link rundt, som folk forhåbentligt ville klikke på. Det har over 260 gjort indtil videre. Kim Palm selv fortæller, at han har fået positive tilbagemeldinger fra både patienter og behandlere.

“Reaktionerne har været positive, synes jeg. Har hørt fra flere, som synes, det er fornuftigt. Selv får jeg jeg et par afbud om måneden. Selvom det går, så er det stadigvæk irriterende, når man kunne bruge tiden på noget fornuftigt,” fortæller Kim Palm - og tilføjer:

“Vi får især afbud, når der er meget sygdom i omløb, så er der flere end normalt, som aflyser. Det kan fx være, når mange har syge af forkølelse eller influenza.”
 

Tryk på linket her, hvis du vil se nærmere på Facebook-gruppen for akut behandlinger. 

 

Anbefalet til dig