Lokale børn synger for trafiksikkerheden

I Byen
Foto: Vejle Kommune
Et kor af elever fra Mølholm Skole synger i en ny video, der lanceres i biografen og andre steder. Videoen er en del af en ny kampagne for hele kommunen. Her bliver forældre opfordret og inspireret til at træne trafik med deres skolebarn.

Lige nu læser andre også

Kampagnen "Godt på vej - træn i trafikken" varer i første omgang året ud. Den er rettet mod de yngste skolebørn fra 0. til 3. klasse - og især deres forældre.

"For enhver mor og far er det et stort skridt, når barnet første gang skal ud i trafikken alene. Uanset, om turen foregår på fortov, vej eller cykelsti. Kampagnen giver inspiration til, hvordan forældrene kan klæde deres barn på til at begå sig i trafikken. Det er altså mor og far, vi gerne vil give en hjælpende hånd - og derigennem børnene," siger Camilla Mølgaard, projektleder fra Vejle Kommune.

Ud under åben himmel


Og budskabet er lige ud ad skolevejen: Træn, træn og træn med dit barn i trafikken. Allerhelst under åben himmel og på de steder, hvor barnet på et tidspunkt skal færdes alene.

Kampagnen underbygger Vejle Kommunes trafiksikkerhedsplan, der har sikker skoletrafik som et stort indsatsområde - med henblik på, at flere børn selv skal transportere sig til skole.

"Politisk har vi stort fokus på, at børns vej til skole skal være så tryg som muligt, så forældrene vil lade børnene tage turen på egen hånd. Skolerne bidrager med færdselsundervisning og skolepatruljer, men det er vigtigt, at også forældrene tager ansvar for deres barns sikkerhed. Og det kan være svært, hvor og hvordan man som forældre lige kan sætte ind. Derfor er det en god ide at give en hånd med på vejen med en kampagne, der inspirerer og taler til forældrene," siger Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune.

Tryg på egen hånd

Med kampagnen "Godt på vej - træn i trafikken" vil forældrene blandt andet møde budskabet på Facebook, på plakater på skolerne, i annoncer og biografreklamer.

"Vi håber, forældrene vil gøre træning i trafikken til en vigtig, men også hyggelig del af samværet i familien. Så både de selv og barnet er trygge, når turen første gang går ud trafikken på egen hånd," siger Camilla Mølgaard.

På vejle.dk/trænitrafikken kan forældre finde konkrete tips og tricks til, hvordan de kan træne i trafikken med deres barn. Her finder man også den anbefalede vej til skole, og man kan høre kampagnesangen, som Mølholm Skoles børn har lagt stemmer til.

 

Anbefalet til dig