Loppemarkeder, Løvens Hule og stor høstfest: Aalborg Bæredygtighedsfestival starter på lørdag

05/09/2018

Helge Rahbek

Billede fra sidste års bæredygtighedsfestival.
Det vrimler med bæredygtighed, når Aalborg Bæredygtighedsfestival for sjette gang løber af stablen fra den 8. til den 15. september.

Mest læste i dag

Festivalen bliver skudt i gang på lørdag, hvor der langs havnefronten, i Utzonparken og på Toldbod Plads er mere end 60 stande med forskellige grønne aktiviteter. 

Dagen starter klokken 10 med gratis økologisk morgenmad ved Grøn Scene ved Utzon Centeret til de 150 første fremmødte. Når maden er fordøjet, holder Mogens Lykketoft dette års åbningstale klokken halv 11.

Derefter er der fri leg. På Honnørkajen kan du blandt andet hacke dit eget affald, og ombygge det til en robot i Makerspace 9220's transportable værksted. 

Lopper og Løvens Hule

Den kommende uge byder på yderligere et væld af grønne aktiviteter. Om søndagen er der for eksempel loppemarked på både Louise Plads, Frederikstorv og Honnørkajen, og klokken 12 er der cykeludflugt med afgang fra Gabels Torv.

Om Tirsdagen bliver Løvens Grønne Hule afholdt på Grøn Scene på Honnørkajen. Inspireret af det populære DR-program Løvens Hule, vil et panel give feedback til iværksættere og virksomheders grønne idéer. Den bedste idé bliver præmieret med 25.000 kroner. Samme aften og samme sted, er der gratis walk in biograf, hvor filmen "Så meget godt i vente" med en idealistisk landmand i hovedrollen, bliver fremvist.

Få inspiration med hjem

Du kan også blive inspireret til selv at leve mere bæredygtigt. Eksempelvis om onsdagen på Gammel Torv klokken 16, hvor du kan smage plantebaserede retter, og lære om, hvordan du kan bruge mere grønt i din madlavning. Samme dag og samme tidspunkt kan du på Karolinelundsvej 62 lære om Fødevarefællesskabet, der kan sikre dig levering af billige, friske og lokale fødevarer en gang i ugen.

Festivalen slutter lørdag den 15. med høstfest på Frederikstorv, hvor der inviteres til langbordsmiddag med mad, som er tilberedt i et samarbejde mellem lokale avlere og kokke fra Douro Winebar og Cheerup Gastro & Foodtruck.

Større end før

Det er Aalborg Kommune, som i samarbejde med Region Nordjylland afholder festivalen, og i år den større end nogensinde før. Det glæder rådmand Lasse P.N. Olsen (Ø), som siger: "Det er ikke kun midtbyen, der bliver grøn. Der er masser aktiviteter rundt omkring i kommunen, så tag lige et kig i programmet. Der er noget for enhver smag, og vi glæder os til at byde dig velkommen."

Vi bringer hermed opfordringen videre. Du kan læse mere om de mange aktiviteter i programmet her.

 

Anbefalet til dig